Hlavní obsah
Názory a úvahy

Rychlý test, zdali jste Chčimírem, nebo naopak Chčiválkem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Pavel Hewlit

Ilustrační foto

S testy se to má tak, že nejlepší na nich je, jak se snadno pozná, kam patříte. Jak se Vám odpověď nelíbí, jenom dobře, jste opozice – pokud líbí, jenom dobře a s opozicí zatočte.

Článek

Dneska musíte každý někam patřit. To by tak hrálo, abyste nepatřili nikam. Musíte mít názor, a pokud jste Čech, měl byste jich mít i víc, aby soused viděl, že si s vámi nemá nic začínat, poněvadž u nás víc názorů na jednu hlavu znamená, že je dotyčný pěkně mazaný.

Co se taky od správného Čecha očekává, že bude rozdělovat. Na kamarádíčkování s každým je tady pan Ježíš Kristus, co má rád všechny stejně, ale Čech není žádný svatý a to by tak hrálo, aby měl rád i někoho, kdo si s ním nepíská.

Pískat se totiž musí jedině společně, nebo by Vám taky někdo mohl něco spískat a Vy byste to pak třeba i odpískali, a to by nešlo.

Víte, co je však na takovém rozdělení u Čechů nejlepší? Že skupiny – nejlépe dvě, aby se to zbytečně nekomplikovalo, protože být už tři, to je už o rozum – že skupiny mají stejnou kazatelnu, to jest své místečko u počítače nebo u mobilu, vedle sebe otevřené pivo, na straně druhé něco dobrého k zakousnutí, nožky v teple a před sebou volný víkend, kdy už by se mohlo třeba i grilovat, a když ne, taky to není důvod nedat si o jeden půllitr víc v hospodě, kde se rovněž dobře káže.

Takže základy jsou stejné, což ale neznamená, že by si protistrany měly brát servítky a druhé něco odpouštět. To ani pomyšlení. Jednou si někdo vybral stranu a za tu musí bojovat až do roztrhání těla. Ale nebojte se, do žádného fyzického roztrhání, protože to by ho bolelo, a on není žádný mučedník nebo voják na frontě, aby ho za druhé něco bolelo – má bojovat do roztrhání duševního, skoro až neexistujícího, poněvadž to je něco, co ho bude provázet po celé jeho duchovní a názorové cestě, že se budete držet něčeho, co skoro neexistuje.

Takže je to celé o tom, abyste měli názor – a přirozeně nemáte názor jenom tak. Máte názor a už koukáte, co z toho kouká. Nemáte přeci názory zadarmo, to by tak hrálo. A to si pamatujete, dneska mít názory, to není nějaká láce. To musí zacinkat, než si Čech něco začne myslet.

A když si o něčem něco myslí Čech, to musí být jednoduché myšlení si – a to není nic špatného, jak by si třeba nějaký Čech myslel. Jak jsou věci složité, tak se komplikují, a komplikace Čech nemá rád. Ve věcech musí být jasno hned od začátku. Jinak se cítí frustrovaný a může propadnout pocitu, že se rozhodnul špatně – a to není pro něj dobře.

Pokud si Čech něco myslí nekomplikovaně, má radost, protože díky tomu jednoduše pozná ty, kteří si myslí něco jinak. Pozná je a k tomu si musí být maximálně jistý, že si ten druhý věci myslí opravdu jinak. Jinak by totiž mohlo dojít k politováníhodnému omylu, a ještě by to pak chudák Čech odnesl, že napadl někoho ze své strany.

Každý správný Čech je taky obratný v manipulaci s fakty. On by sice sám neřekl, že manipuluje, nýbrž pouze ukazuje pravdu, ale už jenom fakt, že ví, z jaké strany k pravdě přistoupit, už manipulací zavání. Správný Čech tvrdí, že i když lhát se nemá, malá lež nikdy ublíží – a celé to vysvětluje na příkladu, že milosrdná lež je taky lží, ale podívejte se, kolika lidem může udělat dobře.

A teď už k samotnému testu rozdělení. Bude heslovité.

Pokud za konec války považujete pouze vítězství jedné strany a nikoli dohodu, zřejmě budete Chčiválek.

Když jste podle názorů jiných natolik hloupý, že si myslíte, že život má význam, zřejmě budete Chčimírek.

Jestli chcete, aby za Vás bojoval někdo jiný, a třeba taky umíral, zatímco Vy ho podpoříte od klávesnice, zřejmě budete Chčiválek.

Pokud Vám vadí zabíjení dětí, a myslíte si, že by se mělo jednat o konci války, jste zřejmě Chčimírek.

Jestli Vám vadí zabíjení dětí, ale myslíte si, že musí pokračovat, poněvadž by někdo mohl pocit, že se vzdáváte, jste zřejmě Chčiválek.

Jestli posíláte lidi bojovat na Ukrajinu, můžete být Chčimírek.

Jestli posíláte lidi bojovat do Ruska, můžete být Chčiválek.

Pokud jste neměli v zimě na sobě dva svetry, jste zřejmě Chčimírek.

Jestliže jste už po ránu poslali podporu na tweet pana ministerského předsedy, jste zřejmě Chčiválek.

Když nevěříte rok trvajícím vítězným zprávám o úspěších ukrajinské armády, budete zřejmě Chčimírek.

Pokud mluvíte o pokračování války, ale jste majitelem „modré knížky“ nebo znáte bitvy jenom z videoher, jste zřejmě Chčiválek.

Pokud si myslíte, že by Vláda neměla tolik válku podporovat, a víc podporovat vlastní obyvatelstvo, jste zřejmě Chčimírek.

Jestliže v internetových diskuzích oponentům tykáte a máte je fašisty, budete zřejmě Chčiválek.

Když si myslíte, že Putin nemá zájem země NATO napadnout a jde mu o něco jiného, jste zřejmě Chčimírek.

Tady už by Vám mělo být jasno, kam patříte, a já Vám za poznání gratuluji.

A pokud se ve Vás odpovědi míchají a přeskakujete z jedné strany na druhou, budete asi jenom průměrný Čech. A my už přeci ze začátku víme, že více názorů znamená, jak je někdo mazaný.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz