Hlavní obsah
Aktuální dění

Sedm ztracených káčátek. Příběh, který vám zvedne náladu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované.

Foto: Se svolením Městské policie Praha

Pozitivních zpráv a příběhů není nikdy dost. Jeden takový se odehrál před pár dny na pražské Palmovce.

Článek

Máte rádi pozitivně laděné zprávy? Pociťujete při pohledu na videa s choulícími se koťátky či štěňátky příval oxytocinu a endorfinů? Nálada se vám zlepšuje a hormony štěstí z vás odplavují nahromaděný stres? Souhlasíte, ale namítáte, že takových příležitostí v dnešní době, kterou charakterizuje rozdělená a frustrovaná společnost, moc není? A že už skoro nevěříte v lidskou nezištnost a soucit? Mám pro vás jeden obyčejný příběh z posledních dnů, který vás nejen dojme, ale možná vám dokonce vrátí trochu víry v lidskou dobrotu a nezištnost.

Foto: Městská policie Praha

Kachna naříkající nad kanálem

„Už vám někdy spadly klíče do kanálu? Strašný pocit, že? A teď si představte, že vám tam spadlo všech sedm dětí,“ začíná vyprávění, o které se na sociálních sítích podělila Městská policie Praha. Nešťastnicí, které do kanálu postupně napadali všichni nepozorní potomci, byla kachna, která se zřejmě z nedaleké říčky Rokytky zatoulala na autobusové nádraží na pražské Palmovce.

Kachní matka záhy spustila takový nářek, že si jí povšiml jeden z řidičů autobusu, který právě vyrážel na svou obvyklou trasu. Neváhal a oslovil strážníky Městské policie, kteří spustili záchrannou akci. Začali tím, že přivolali hasiče, kteří si se zapadlými kachňaty jejich věznitelem v podobě chladného chřtánu kanalizační vpusti rychle a nekompromisně poradili.

Foto: Městská policie Praha

Malí kachní dobrodruzi v péči svých zachránců

„O několik minut a jeden „vyrvaný“ kanál později mohla být akce prohlášena za úspěšnou, neboť celá kachní rodinka opět společně pochodovala do bezpečí,“ popsala šťastný závěr celé operace Městská policie.

Foto: Městská policie Praha

Zachráněná sedmice kachních mláďat

Kachní rodince nelze než popřát mnoho šťastných společných dnů bez podobných incidentů. A všem zachráncům díky za naději, že to s námi ještě není tak zlé, jak to občas vypadá.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz