Hlavní obsah
Lidé a společnost

Budíček

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: https://pixabay.com/cs/photos/hodiny-bud%C3%ADk-hodinky-%C4%8Das-star%C3%BD-1274699/

Konečně nazrál čas, kdy si nemusí nařizovat budíka. Tak jej za ně nařizuje někdo jiný.

Článek

Skoro celý život nás provází nějaké povinnosti. Škola, práce. A tam se každé ráno rozezní u hlavy budík, aby nám oznámil, že je čas vstávat. A my vstaneme a jdeme. Nejdřív do školy, potom do práce. Celý ten produktivní život je o povinnosti vstát.

A tak přichází důchod a my vlastně už nemusíme vstát. Nečeká nás zvonění první hodiny, píchačky, nerudný šéf nebo milý šéf, práce, kterou musíme udělat. Najednou můžeme vstát v okamžiku, kdy se naše oči otevřou, protože tělo a duše si dostatečně odpočinuly. Můžeme ležet a ještě chvíli nebo delší chvíli nebo třeba celé dopoledne si užívat, že není nutné vstávat, že nemusíme nikam běžet, že teď je konečně náš čas. Slastně přimhouřit oči, otočit se na druhý bok, znovu je zavřít a vzpomínat. A z té postele nás nakonec vyžene chuť na kafíčko, chuť podívat se na nový den.

Moment …

... to ovšem nesmíme být v domově seniorů. Tam si toho budíka nařídil někdo jiný. Aby nám potom řídil celý den.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz

Doporučované

Načítám