Hlavní obsah
Názory a úvahy

Pedagogický sbore v Bělé, jděte dělat něco jiného

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Pixabay.com

Bonnie a Clyde? Recese? Ne!

Článek

Dneska jsem četla, jak si deváťáci v Bělé vyrobili tablo. Ponechám na straně rozhořčené spoluobčany, kteří vykřikují, že tablo mají mít jen maturanti. Osobně nemám žádný problém, když si tablo vyrobí deváťáci, prvňáci nebo třeba absolventi kurzu vaření.

Současně nemám vůbec žádný problém, když tablo bude recese, což by tablo asi i mělo být, protože ty umělohmotné nastajlované fotky jsou sice důstojné, ale proč nemít život veselý, že? Jenže tohle tablo, to má do recese fakt hodně daleko.

Nebudu se vůbec vyjadřovat ke komentářům našich občanů, jak si hráli na vojáčky, nebudu se zabývat tím, jak poukazují na naši ministryni obrany a s tím související konflikt na Ukrajině.

Ale vyjádřím se k pedagogickému sboru školy v Bělé pod Bezdězem.

Jestli vaši žáci, velevážení učitelé a učitelky, po devíti letech docházky do vašeho ústavu považují za recesi fotky, kdy si vzájemně míří na zátylek zbraní (byť maketou), jestli se odkazují na třicátá léta dvacátého století, kdy fotky mají do těchto dob stejně daleko jako k letu na Měsíc, měli byste opravdu změnit povolání. Svým žákům jste za devět let nepředali vůbec žádné znalosti, informace, schopnost recese, schopnost odhadnout hranice, o empatii nemluvě.

Zkuste tedy nějaké méně náročné povolání. Třeba úklid městské zeleně, vysypávání odpadkových košů, sběr psích exkrementů … schopnost vytvořit kvalitní recesi tam nezískáte, ale svým konáním alespoň jednou přispějete k lepší společnosti.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz

Doporučované

Načítám