Hlavní obsah
Automobily a vozidla

K pokutě za rychlost jsme dostali i omalovánky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Pexels

Říká se, že pospíchat se má pomalu, a to platí zejména při řízení auta. Ale ruku na srdce, kdo někdy nedostal pokutu za rychlost?

Článek

Vždy, když jsme jeli autem a viděli, jak blikající maskované policejní auto zastavilo u krajnice někoho, kdo jel rychle, jsem si říkala, ten teda musel jet jako prase. A byla jsem ráda, že my frčíme dál a nikdo nás nezdržuje.

Snažíme se jezdit pomalu, opatrně a hlavně bezpečně. Ale někdy jsou situace, kdy pospícháte a ani si neuvědomíte, že porušujete přepisy.

Takto jsme jeli vyzvednout dceru z tábora a jako vždy na poslední chvíli. Vyrazili jsme od domu, najeli na hlavní silnici a tam nás policie chňapla. Ve zpětném zrcátku bylo vidět, jak policejní auto bliká a snaží se nás dohnat. V hlavě se mi honila myšlenka, ty přeci nejedou za námi, vždyť my zase tak rychle nejedeme… Ale opak byl pravdou. Policejní auto nás vyzvalo k zastavení a začala lustrace.

Bylo nám sděleno, že jsme jeli něco málo přes šedesát na padesátce, vyměřili nám pokutu a my museli chvíli čekat, než vše ověří a budeme moci odjet. Mladší dcera v autě měla ze všeho velkou legraci, jak rodiče zatkla policie a hlavně nás honilo policejní auto. Za její všetečné otázky, kam nás odvezou do vězení a kdy nás pustí, dostala od policistů pexeso a omalovánky.

I z takové nepříjemné situace, jako je pokuta za rychlost, dokáží děti udělat komedii a rodiče se alespoň nemusí cítit tak hrozně, že musely vyhodit za svoji chybu peníze, které budou chybět. Takže výzva pro rodiče! Pokud chcete dětem pořídit policejní omalovánky a pexeso, zde je jednoduchý návod, jak je získat. Jen ta cena je hodně variabilní…

Anketa

Kolikrát jste dostali pokutu za rychlost?
Nikdy jsem pokutu nedostal.
27,1 %
Pokutu jsem dostal maximálně 5x.
62,5 %
Pokutu jsem dostal vice jak 10x.
10,4 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 48 čtenářů.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz