Hlavní obsah
Rodina a děti

Je mi jedno, že jste zase těhotná. Svoje děti bít nebudete

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Foto: Pixabay

Můj kamarád Pavel nemá rád velké davy lidí. Když před Vánoci odvezl manželku s dětmi na trhy, jako obvykle zůstal na parkovišti. Tam jeho klid narušila jistá krkavčí matka.

Článek

Na poutích a trzích Pavlovi nejvíce vadí hluk a nedostatek osobního prostoru. Své rodině v podobných kratochvílích nijak nebrání, nicméně sám se jim vyhýbá jako čert kříži. Děti i manželka naštěstí dávno pochopily, že tatínek je už zkrátka takový a nic na světě ho nezmění.

Nedávno došlo k události, která mého dobráckého kamaráda vytočila do nepříčetna. Zatímco jeho blízcí na náměstí nasávali vánoční atmosféru a on si na odlehlém parkovišti četl, dostala se do jeho zorného pole asi pětatřicetiletá těhotná žena se třemi malými dětmi. To nejmenší si stěžovalo na únavu. Když si sedlo na obrubník, smýkla s ním matka tak prudce, že mu málem utrhla ruku. Potom ho začala bít hlava nehlava:„ Proč musíš vždycky všechno zkazit?! “ Ostatní dvě děti se pokusily o útěk, ale jedno z nich bylo odchyceno a krutě zpohlavkováno. Vůbec ničím se neprovinilo. Snad jen tím, že se nechtělo nechat bít.

V tu chvíli můj kamarád otevřel okénko a vylil na vzteky rudou ženu veškerý svůj vulgární slovník. „Co se do toho pletete?“ bránila se a kvapně přidala do kroku. Uplakaní caparti utíkali za ní.

„Bylo mi úplně jedno, že byla těhotná. To malé dítě tak křičelo, že se ani nemohlo nadechnout a ty starší moc dobře věděly, proč utíkají,“ vyprávěl kamarád. „Myslím, že pokud to na ni neřekne někdo ze sousedů, bude je bít dál.“

Obávám se, že v tomto ohledu měl Pavel pravdu. Dokud budeme k utrpení těch nejmenších nevšímaví, nikdy nedojde k nápravě. Jsme zvyklí nestrkat nos do cizích věcí, ale v případě týrání dětí bychom měli udělat výjimku. Vždyť komu z nás by se líbilo být v moci velkého zlého obra?

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz