Hlavní obsah
Lidé a společnost

Děkuji za krásný výlet k tvému milenci. Rád tě za ním zase někdy odvezu

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Foto: Pixabay

Kamil leží v houpací síti a vážně zvažuje možnost změnit si příjmení na Tupý nebo Natvrdlý. Přítelkyně ho dnes podvedla přímo před jeho očima a on tomu ještě asistoval.

Článek

V chatové oblasti na břehu přehrady stával skromný příbytek bez tekoucí vody a elektřiny. O jeho záchranu se zasloužil mladý rybář Kamil, který ho odkoupil a vlastníma rukama zvelebil. Každý den po práci nahodil pruty a při pohledu na vodní hladinu v tichosti rozjímal o životě. V té době již chodil s Anetou.

Hezká prodavačka stavebnin padla Kamilovi do oka při nákupu střešních latí. Od té doby k ní jezdil pro materiál v naději, že jednou shlédne dolů ze své ještěrky a věnuje mu trochu pozornosti. Nikdy neměl kuráž ji oslovit. Když mu však jednou s úsměvem oprášila ze zad cement, pochlapil se a pozval ji na rande.

Kamila ani ve snu nenapadlo, že kdy potká romantickou dívku v montérkách, která umí štípat dříví, postavit molo, a dokonce i vařit. Aneta byla zkrátka jeho typ. Když se pak večer svůdně zavlnila nad kotlíkem buřtguláše, zjistil, že v tom pěkně lítá.

„Co kdybychom si o víkendu někam vyrazili?“ navrhla mladá kuchařinka, zatímco připravovala marinádu na odpolední grilování. „Proč ne?“ souhlasil Kamil. „Cíl cesty ale vybereš ty. Vždyť víš, že jsem pecivál.“ „Tak dobře, naplánuju pro nás takový výlet, že budeš koukat,“ slíbila dívka a šibalsky při tom zamrkala.

V sobotu ráno vyvedl Kamil na světlo svůj starý motocykl, aby na něm společně s Anetou podnikl cestu do neznáma. Bylo to krásné a vzrušující. V průběhu výpravy se cítil jako malý kluk, který postupně rozbaluje narozeninové dárky. Největší překvapení však na něj čekalo až na sklonku dne. „Nikam nespěcháme,“ řekla dívka, když dorazili do romantického kempu. „Dnes tu bude hrát živá hudba a já jsem nám zamluvila ubytování.“ „Jsi prostě skvělá,“ usmál se Kamil a svá slova myslel upřímně.

Se západem slunce muzikanti naladili kytary a známými melodiemi proměnili tichý večer v jiskrnou noc. Kouzelná atmosféra zapůsobila i na mladého rybáře. Když krátce po jedné hodině odvedl Anetu do útulné chatky, aby jejich štěstí znásobil, připadal si jako vítěz.

V noci Kamila probudila žízeň. Díky bledému světlu venkovních lamp si hned uvědomil, že je v místnosti sám. Chvíli se neklidně převaloval na lůžku a když se Aneta neobjevila, vydal se ji hledat. Aniž by věděl proč, zamířil rovnou k vodě, kde se ve svitu měsíce pohupovala dřevěná pramice. Když do ní s obavami nahlédl, v jednom okamžiku zjistil, že ho Aneta podvádí a že kytarista místní kapely má na zádech vytetovaného indiána.

Kamil ukončil svůj vztah bez jediného ostrého slova. Ještě v noci nastartoval motorku a na nejbližší benzínové stanici si vyměnil telefonní číslo. Když o celé události zpětně uvažoval, musel uznat, že Aneta během večera prokázala opravdu silnou vůli. Na potetovaného muzikanta se totiž při tanci ani jednou nepodívala.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz