Hlavní obsah
Názory a úvahy

Nejvíc poznáš nepřítele, staneš-li se jeho přítelem

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Pixabay.com

https://pixabay.com/photos/couple-argument-crisis-relationship-4641033/

Jsou momenty, kdy je nám přítomnost některých lidí velmi nepříjemná. Způsobů, jak si s tím poradit, je hned několik.

Článek

Nepřítele číslo jedna můžeme úplně ignorovat. Tato varianta není bohužel dost často možná.

Pak nastane druhá varianta, kdy můžeme přejít do útoku, tzn. být slovně a verbálně agresivní, dotyčného pomlouvat, dělat mu naschvály atd. Jenže věřte mi, že zlo vždy plodí jenom zlo. Během chvíle se to otočí proti nám, nepřítel a okolí nepřítele se nám krutě může pomstít, vypukne mezilidská „válka“. A o to asi moc z nás nestojí.

Pak je poslední třetí varianta, stát se mu přítelem a to hned z několika důvodů. Váš nepřítel neočekává, že budete milí, usměvaví, ochotní- vykolejí ho to, nebude to chápat. Když si nepřítel na vaše chování zvykne, bude vás podceňovat- začne si myslet, že jste hloupí a necháte si všechno líbit. Ale nedojde mu, že v mezidobí jste byli milí i na jeho přátele, kteří nevědomky na nepřítele poví všechny jeho silné i slabé stránky a pro vás to jsou další informace, se kterými můžete pracovat. V neposlední řadě poznáte, že váš nepřítel není zase až tak špatný a má i pozitivní rysy své osobnosti. Pokud toto všechno víte, můžete s nepřítelem začít vyjednávat a uzavřít s ním „mírovou dohodu“ a všechny výhody z toho plynoucí.

Prostě budete-li jednat s nadhledem a bez velkých emocí, můžete hodně získat i od člověka, který je vám primárně nesympatický, člověk ale čas od času musí potlačit své vlastní ego, aby na tom „špatném“ mohl něco získat..

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz