Hlavní obsah

Trump už vede ve všech swing states

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Gage Skidmore (2x), CC-BY-SA-2.0, oříznuto, https://commons.wikimedia.org

Do volebního dne zbývá ve Spojených státech 14 dní a podle zprůměrovaných průzkumů už vede Donald Trump ve všech volebně kolísavých státech. Vedení je vesměs těsné, ale stále mírně růstové.

Článek

Zatím to vypadá, že si demokraté i republikáni drží své tradiční státy. K velkým změnám nedochází. Co je ale celkem překvapivé, ve všech (sedmi) volebně kolísavých státech už vede bývalý prezident.

SWING STATES

Foto: Petr Duchek, zpravodajský server RCP

Tabulka sestavená ze sedmi swing states, podle zpravodajského serveru RealClearPolitics.

Vedení je sice vesměs velmi těsné a může se snadno otočit. Ale je pozorovatelný prorůstový trend u Trumpa nebo zvyšování rozdílu mezi Trumpem a Harris v jeho prospěch. Ještě nedávné předpovědi mnoha médií, že Trump se propadá a řítí k prohře, se zatím nepotvrzují.

Je trochu otázkou, jak průzkumy dostatečně zaznamenávají i volební preference voličů s korespondenčním hlasováním. Možná nastane podobné překvapení jako v posledních volbách.

Našel jsem však jedno propagační, pěkné (i pro odlehčení) a krátké video z Minnesoty (asi od republikánů), kde je guvernérem Tim Walz, kandidát na viceprezidenta Kamaly Harris. Zde Harris stále vede o necelých 5 % a na tom se asi nic nezmění.

V krátkém videu je zhruba toto:

"Vítejte v Minnesotě,

kde je každý okamžik dobrodružstvím. Od klidné přírody kolem našich vod až po bohatou kulturu našich měst - Minnesota je místem, kde vznikají nezapomenutelné zážitky.

Běžte do přátelských čtvrtí, ve kterých se budete cítit jako doma, jen co přijedete.

Projděte se pulzujícími ulicemi, nasajte energii našeho dynamického nočního života nebo si dopřejte nákupní horečku v některém z našich prvotřídních butiků.

Za tím vším stojí naše silné vedení země a inkluzivní politika, která vytváří podmínky, kde se může dařit opravdu každému.

Minnesota - jsme připraveni stát se i vaším dalším dobrodružstvím."

Anketa

Jak se vám video líbilo? Známkujte jako ve škole.
1
33,3 %
2
0 %
3
0 %
4
33,3 %
5
33,4 %
Celkem hlasovali 3 čtenáři.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz