Hlavní obsah
Názory a úvahy

Život model 2024 – už zase jde o život?

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Seznam.cz

Už zase?

Lidstvo po celou existenci musí bojovat o život. To je princip evoluce. Pocit, že se máme dobře, nemusí skončit dobře. Buďme ve střehu. Starejme se o vlastní zdraví. Pochopí to globální elity?

Článek

Život model 2024 – už zase jde o život?

Mezi námi…nebylo to tak vždy?

To bych se na to tedy podívala, abych ty přemnožené lidi nevyhubila, prohlásila nedávno Matka Příroda na svém blogu. Už jsem vám několikrát předvedla, že to umím. Pravda, dala jsem vám ještě jednu šanci. Teď ukažte, zda to dáte!

Poučení?

Příroda lidstvu předvedla, co dokáže vlivná influencerka a poslala nám pozdrav. Jaký? Poslední vážné varování.

Covid je zpět (nebo ne?)

Já to neřek, paní učitelko! Nešířím poplašné zprávy, jen cituji a připomínám oficiální informace. Čtěte dál!

Chvíli se zdálo, že jsme to zvládli. Že nás nějaké nové modely virů neohrožují (?). Ulevilo se nám. Jenomže život není peříčko, evidentně chce, abychom si to tady na Zemi užili. Tak nám (zase) poslal varování - třeba - černý kašel. Drama, média měla napilno. Zdá se, že to byla hodně nafouknutá bublina. Tak sem s dalším problémem! Klíšťata nás zlikvidují, když nebudeme očkovaní. No, já jsem měl klíšťat za celý svůj dlouhý a evidentně virově dramatický život asi deset. Žiju. Důkaz čeho? Štěstí. Boreliózu jsem možná (asi) měl také, možná neměl, tehdy po tom nikdo nepátral.

Nepřítel se blíží! Viry útočí!

Jako by nestačilo, že současně útočí jakési mentálně pomatené populace, vedené chorými mozky? Zachraň se kdo můžeš! Ale před čím konkrétně – a jak? Kdo přežije tohle všechno?

Aktuálně je tu další vlna varovných zpráv, popisujících comeback Covidu a s ním související blížící se invazí v podobě dalších druhů „živých neživých“ entit, jejichž potenciál se vymyká chápání průměrného, často dokonce inteligentního člověka. Ano, uhodli jste. Myslím mikroorganismy, konkrétně viry. No jistě, já vím, jde vůbec o organismy?

Jak jsem přišel na to, že nám (zase) hrozí viry?

Nepřišel, přátelé. Od toho tu jsou vševědoucí média.

Sledujete profesionální sport? Správně! Lepší volba než tuzemské komedie a pohádky. Tak konkrétně jde o co? Souvisí to s mými zvyky. Já si (okrajově) pochutnávám na čtení a vidění krátkých shotů z Tour de France. Zábavnější než francouzská politika. Díky tomu mohu psát to, co píšu! A to je co?

Covid znovu na scéně, to nejhorší je souvislost! Týká se to konkrétně Tour de France!

Prý už vyřadil pár cyklistů, jsou nařízena „roušková opatření“. Že prý nějaké mírné symptomy. Sichr je sichr. Šíření paniky nebo o co jde? Kde já to kdy viděl, co mi to připomíná? Jo, už vím! V cyklistickém ráji (Jižní Čechy) před pár lety rekreační kolečkáři jezdili v rouškách! Já ne. Já tedy stále žiju. Zda oni, nemám tušení. Zato jsem četl údajně objektivní analýzy efektivity roušek. Stát náš vezdejší do nich vrazil miliardy. aby nás zachránil. My státu tu zbytečnost teď splácíme.

Ne, nebudu vyhrožovat ani věštit! Ale opravdu nechci vidět Pogačara protínat cílovou pásku v Paříži v roušce. Ani ve zlém snu. Ale stejně mi to vrtá hlavou!

Další velká sportovní událost? Mistrovství Evropy ve fotbale v pohodě, žádný Covid. Nebo že by se to tutlalo? Mimochodem, jakýsi „turnaj ve fotbale“ v Americe? Inu, to je asi totéž jako zprávy o NBA v Evropě.

Další? Světové soutěže v atletice a aktuálně Wimbledon. Žádný problém! Nikde žádný problém s Covidem! Tak o co jde?

O co jde? A komu?

Letní olympijské hry za dveřmi. A zase Paříž. Zaznamenal jsem nějaké poplašné zprávy o jakýchsi rizicích. Nejde o viry. Jde o nějaké zlé lidi.

Oko mé pohlédlo na další zprávy ze světa a hle!

Ptačí chřipka, prý je to problém. Paradoxně řádí v kravínech. To je snad vtip? Ptačí rezervace jako její zdroj? Zrušit bez milosti! To je blbost, že? Nebo že by pachatelem byly velkochovy drůbeže? To už vypadá docela logicky. Tam, kde je přecpáno, vzniká reálné riziko. Antiobiotika? Na viry? To nejde, že? Tak co? Tak nic.

Co my tady v Čechách?

Už jste dobře propečení? My, akutně ohrožený národ houbařů a borůvkářů, co se potuluje svobodně po lesích. Když ne klíště, tak tasemnice liščí! Kdo zobe borůvky rovnou z keře, může mít smůlu. Není to výmysl! Vím to, protože jsem před pár lety dostal info, že ji mám v ledvině! Přežil jsem, kupodivu. Zatím.

Jezdíte do exotiky, protože na to máte? Nebo doslova za každou cenu? Tradice. Žádný Mekáč po cestě, ale české smažené řízky. Kdo šetří, má za tři. A potom si to přečtete! Nilská horečka. Kdybyste seděli doma, problém byste neměli. Leda byste měli smůlu a chytili ji na jižní Moravě. Po neohlášeném náletu komárů.

Přemýšlím, že přežití je Osud, karma, nebo štěstí. Statistika kupodivu nebije na poplach ohledně počtu uhynulých turistů.

A jak to je s lidskou populací?

Není tu přecpáno? To by z toho jeden dostal černý kašel nebo co. Ještě jste se nezhroutili? Dobře, tak si přečtěte další zprávu. Nový kmen chřipky už je (prý) na cestě. Všechno špatně. Zachraň se, kdo můžeš! Ale nikdo vám nenapíše přesný návod na sebeobranu!

Věda připomíná

Můžeme čekat návrat smrtících epidemií, navzdory očkování. Říkal to jeden doktor z hor. Doktoři z Akademie věd mu kupodivu neoponují. Sebeobrana před psychickým kolapsem? Má někdo nápad?

Ne, opravdu nemůžeme žít v klidu. Stále musíme bojovat o život. Je v zájmu jednoho každého z nás starat se o vlastní zdraví. Cílem je být imunitně zdatný. Chcete návod? Už jsem se o to několikrát pokusil. Výsledek|? Nezájem. Tak mnoho štěstí.

Fatalisté kontra sluníčkáři

Střet protikladů. Jin a jang. Black and white. Je to na mašli. Celosvětová informační sít je nakažena virem pesimismu. Ten šíří strach bez ohledu na jeho původce a okolnosti. Jaký to má motiv? Zvláštní, ale veřejnost přitahují negativní zprávy. Je to prostě na hlavu!

Víte, jaký je rozdíl mezi množinou lidí průměrně inteligentních, a ještě větší množinou lidí jednoduchých? Ta druhá má výhodu! Není ve stálém stresu. Nezajímá ji umělá inteligence (AI), ale (umělá) prsa a přifouknuté zadky. Nebojí se, protože neví, co (teoreticky i prakticky) hrozí. Kdo není ve stresu, je odolný. Přežije.

Ale je tu ještě jeden týpek. Sluníčkář.

Jako TV antidepresivum dobrý. Naneštěstí likviduje snahu realistů o aktivizaci osobní obrany jednoho každého z nás. Nespoléhejte na model všechno dobře dopadne, když se zrovna topíte v rozbouřené řece poté, co jste vypadli z raftu.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz