Hlavní obsah
Finance

Světový správce aktiv BlackRock pochvalně o bitcoinu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Petr Hořák + AI Photografic

ředitel společnosti BlackRock Larry Fink

Správce aktiv BlackRock je společnost s více než 30letou historií a spravuje aktiva o hodnotě poloviny HDP Spojených států. Do nedávna spravovala aktiva i naší ČNB.

Článek

Krom toho je tato společnost také zakladatelem asi nejznámějšího spotového bitcoinového ETF (burzovně obchodovaný fond navázaný na cenu bitcoinu).

BlackRock ve své poslední zprávě přidal vyjádření k bitcoinu, které zní rozhodně pozitivně:

Bitcoin tvoří „globální internet hodnot“. Mezi faktory, které zvyšují jeho adopci, patří jeho schopnost provádět transakce napříč jurisdikcemi, což představuje potenciál pro vytvoření „globálního internetu hodnot“, aktiva, které umožní přesouvat hodnotu bez problémů, s nízkými náklady a téměř v reálném čase přes hranice. Bitcoin je také vzácné aktivum s pevně stanovenou nabídkou v jeho kódu 21 milionů jednotek, je decentralizovaný a není vystaven inflaci. Navíc je Bitcoin dostupný každému, kdo má mobilní telefon a připojení k internetu, což umožňuje více lidem účastnit se globálního finančního systému.

zdroj https://www.blackrock.com/

Bitcoin se po 15 letech své bezchybné funkce dostal do popředí zájmu největších finančních institucí, což se po schválení ETF ve spojených státech začíná projevovat na poptávce po něm (v současnosti finanční instituce nakupují 12,5 x více bitcoinů, než se jich denně dostane do oběhu) a tím pádem i na jeho ceně. Zdá se, že letošní a příští rok bude pro hodnotu bitcoinu velmi zajímavý a myslím, že platí slova našeho nejpopulárnějšího ekonoma Lukáše Kovandy: Největší risk na investování do bitcoinu je nemít žádný bitcoin!

Jaký názor na bitcoin máte vy?

Anketa

Co si myslíte o bitcoinu?
Je to nesmysl, letadlo, pyramida. Nikdy si to nekoupím ani tomu příliš nerozumím
0 %
Je to zajímavé ale myslím že na investici je už pozdě. Největší šance už byla.
0 %
Zajímá mě a něco jsem si zjistil/a. Je to technologie s potenciálem a láká mě investice do ní (případně mám zainvestováno)
100 %
Moc o tom nevím ale nebudu soudit, rád se předtím vzdělám
0 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 29 čtenářů.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz