Hlavní obsah
Aktuální dění

Děsivé výjevy jako z filmového hororu na plážích Baltského moře, ale turisty to neodradilo

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Petr Janaš, webcamera.pl

V sobotu se pláž ve městě Grzybowo proměnila v temné ponuré místo zahalené hustým závojem mlhy.

Článek

Pohled, který by nezklamal ani fanoušky hororových filmů. Turisté však nevěřícně vzdorují této scéně jakoby vystřižené z dílny samotného Alfréda Hitchcoca a zůstali na pláži.

Srpen, obvykle měsíc plný slunečního svitu a plážových radovánek, je tentokrát poznamenán nevídaným vedrem. V sobotu to platilo pro téměř celé Baltské pobřeží, kdy se teplo valilo přes hranice jako lavina. Podle meteorologických map Ústavu meteorologie a vodního hospodářství bylo nejhůře na západě Baltské moře. Ale turisté, kteří si pokojně odpočívali na pláži, neměli důvod stěžovat si na počasí – teploměry ukazovaly těsně pod 30 stupňů Celsia.

Pláž byla jako scéna z temného filmu, ale turisté se drželi jako hráz nezdolných hrdinů. Horké počasí stálo v kontrastu s výhledem, který turisté objevili v Grzybowu v sobotu. Pláž u Kołobrzegu byla téměř celá zahalena mlhou, která byla viditelná díky přenosům z kamer na webových stránkách. Podobný osud potkal pláže v MrzeżynuRogówě. Může se zdát, že takový opar není ideální pro opalování, ale jak vidíte, nechyběli dobrovolníci, kteří se chtěli postavit tomuto nečekanému fenoménu čelem.

Mezitím IMGW Water varuje před bouřkami s krupobitím téměř na celém pobřeží Baltu. Varování prvního stupně bylo vydáno pro většinu vojvodství, s výjimkou těch několika, které zůstaly v klidu. V Malopolsku a Podkarpatsku, stejně jako v jižních oblastech Lublinské oblasti, se ale rozezněl alarm druhého stupně.

Tam, kde je nižší stupeň nebezpečí, meteorologové předpovídají bouřky, které budou doprovázeny silnými srážkami až 35 litrů vody na metr čtvereční a nárazy větru až 65 kilometrů za hodinu. Místy může padat krupobití jako rána z děla.

Na druhou stranu, obyvatelé baltské oblastí, na které se vztahuje druhá úroveň nebezpečí, by měli očekávat bouřky, které budou doprovázeny velmi silnými srážkami až 50 litrů na metr čtvereční a nárazy větru až 75 kilometrů za hodinu. Místy se může snést krupobití jako závěť nebes. V sobotu odpoledne rozeslalo vládní centrum pro bezpečnost varování před tímto nebezpečím.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz