Hlavní obsah

Dorothy z New Yorku ve věku 98 let hvězdou Instagramu, umění svádění, plné života a autenticity

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Petr Janaš, licence Canva

V době, kdy mnozí by se stáhli do ústraní, Dorothy Wigginsová, v 98 letech, rozsvítí světla „age“ sociálních médií. Její přístup k sociálním médiím je však zcela ojedinělý. Je hvězdou Instagramu s téměř 100 000 sledujícími.

Článek

Tato nezdolná dáma se po smrti svého manžela Guye, se kterým sdílela 61 let života, odhodlala čelit zármutku a objevit nové horizonty. Její příběh je nejen o ztrátě a zármutku, ale také o nezlomné lidské vůli a schopnosti přizpůsobit se a růst i v pozdějších letech života.

Dorothy a Guy Wigginsovi byli synonymem neotřesitelného partnerství a vzájemného porozumění. Guyova smrt v roce 2020, tři měsíce po jeho stém narozeninách, zanechala Dorothy zdrcenou. Přesto se nenechala pohltit svým zármutkem. V jejím domě ve West Village v New Yorku začala nová kapitola, když se její syn Noel rozhodl pověřit svého přítele, novináře Michaela Astora, aby natočil krátký film o životě jeho rodičů.

Astorův projekt se brzy rozrostl do něčeho mnohem většího. Klipy z Dorothyiných výletů po Manhattanu byly zveřejňovány na Instagramu a TikToku, kde tato dáma rychle získala tisíce sledujících. Její příspěvky – od komentářů k místním restauracím po divadelní adaptace, a dokonce i umění svádění – jsou plné života a autenticity. Dorothy, vždy dokonale oblečená a vyzbrojená dřevěnou holí, se stala symbolem vitality a nezávislosti.

Její přístup k sociálním médiím je však zcela ojedinělý. Ačkoli je nyní hvězdou Instagramu s téměř 100 000 sledujícími, Dorothy si zachovává zdravý skepticismus vůči celému fenoménu. „Myslím si, že sociální média jsou hloupá,“ prohlašuje s typickou přímočarostí. Přesto se nemůže ubránit potěšení, které jí přináší pozitivní reakce a komentáře jejích fanoušků.

Dorothy, bývalá modelka a herečka, je zvyklá na pozornost a přirozeně se přizpůsobuje životu před kamerou. Její neochvějný duch a odvaha inspirovaly mnohé, včetně tenisové šampionky Chrissie Evertové. Její životní postoj „nikdy se nevzdávat“ a její aktivní přístup k životu jsou osvěžující a povzbuzující v jakémkoli věku.

Její příběh nás učí, že život může být plný a smysluplný i po velké osobní ztrátě. Dorothy Wigginsová je důkazem, že nikdy není pozdě objevit nové stránky sebe sama a stát se inspirací pro ostatní, a to i ve věku, kdy by mnozí očekávali, že bude klidně sedět doma. Místo toho Dorothy otevírá dveře do světa, kde každý den může být dobrodružstvím, a každý Instagramový příspěvek je pozvánkou k oslavě života, nezávisle na věku.

Dorothy Wigginsová představuje mimořádný příklad životní odvahy a adaptability. Její příběh, který je příběhem nového začátku po šedesátce a ztrátě milovaného manžela, je silným svědectvím o tom, že vůle k životu a touha po nových zážitcích nemají věkové omezení. Dorothy se po smrti svého manžela Guye rozhodla nejen čelit zármutku, ale také přijmout život s otevřenou náručí, což vedlo k jejímu nečekanému vzestupu na sociálních sítích.

Její autenticita a nekompromisní postoj k životu rezonují s lidmi různých generací. Příběh je inspirací nejen pro seniory, ale pro každého, kdo se může cítit omezený věkem nebo okolnostmi. Ve světě, kde je společenská přítomnost často spojována s mládím, Dorothy překonává stereotypy a ukazuje, že charisma a přitažlivost nemají expirační datum.

Její odmítnutí vnímat sociální média jako nezbytnou součást života, přestože sama stala se hvězdou Instagramu, přidává k jejímu příběhu vrstvu autenticity. Dorothy není na sociálních sítích proto, že by chtěla být influencerkou nebo sledovala trendy. Je tam, aby sdílela svůj život, své zkušenosti a aby připomněla ostatním, že radost ze života nezávisí na věku.

Přestože se její životní situace dramaticky změnila, Dorothy si zachovala rituály, které měla se svým manželem, jako je posvátná koktejlová hodina, a udržuje si své dlouholeté přátelství. Její schopnost najít radost v každodenních momentech a sdílet je s ostatními je příkladem, jak žít plnohodnotný život, i když se může zdát, že nejlepší časy jsou již za námi.

Dorothy tedy stojí jako maják pro ty, kteří se mohou cítit ztraceni nebo bez naděje po ztrátě nebo v důsledku stárnutí. Její příběh nás učí, že je vždy možné najít nový směr, nový způsob, jak vyjádřit sebe sama, a novou komunitu, která ocení to, co můžeme nabídnout. Ve světě, kde je stáří často spojováno s úpadkem, Dorothy představuje osvěžující příklad plný života, pro nás všechny!

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz