Hlavní obsah
Sport

Proč 57 plavců dostalo průjem na mistrovství světa v triatlonu?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Petr Janaš, Deeply AI

ilustrační foto

Mistrovství světa v triatlonu konané v britském Sunderlandu, které se konalo minulý víkend, přilákalo asi 2000 lidí. Ale nyní je v centru pozornosti vzhledem k počtu nemocných.

Článek

Je zvláště znepokojivé, když se zastavím a zamyslím nad nedávným výskytem nemoci a průjmu u 57 sportovců, kteří závodili na mistrovství světa v triatlonu v Sunderlandu ve Spojeném království. Současné znepokojení nad kvalitou vody a vypouštěním odpadních vod na tomto konkrétním pobřežním úseku se zdá být stěžejním prvkem pro vysvětlení situace.

Obavy se zmocňují světa architektury a designu, málokdo pochopil, že revoluce již probíhá

Toto mistrovství světa, které se konalo minulý víkend, přilákalo asi 2000 lidí. Ale nyní je v centru pozornosti vzhledem k počtu nemocných. Tamní hygiena se snaží zjistit příčinu nemoci tím, že testuje vzorky od nemocných. Ale co mě opravdu šokuje, je skutečnost, že vzorky vody odebrané tři dny před událostí ukázaly, že hladina výskytu bakterie E.coli byla 39krát vyšší než obvykle, a přesto se mistrovství konalo.

Od závodu se cítím jako blbec, ale myslím, že to se stane, když plavete ve sračkách. Plavání mělo být zrušeno.
Jacob Birtwhistle (28), australský triatlonista

Tato situace je o to složitější, že úsek pobřeží, kde se závod konal, je dlouhodobě závadný kvůli vypouštění odpadních vod. Je zarážející, že ačkoli Northumbrian Water (vodní správa) trvá na tom, že za tuto situaci nenese vinu, stále existují obavy z regulačního selhání.

Britský triatlon tvrdí, že jeho vlastní testy splňovaly požadované standardy. Avšak pokud byly výsledky testů k dispozici až po konání události, je třeba se ptát, proč nebyly provedeny dříve, aby se zajistila bezpečnost sportovců.

Je nepřijatelné, že sportovci, kteří se zúčastnili této akce, byli vystaveni riziku onemocnění. Ale je důležité také zdůraznit, že kvalitu vody mohou ovlivnit různé faktory, včetně kanalizačních přepadů a stékání vody ze silnic a polí. Je nezbytné, aby byla tato situace důkladně prozkoumána a aby byla přijata náležitá opatření, aby se situace, jako je tato v budoucnu neopakovala.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz