Hlavní obsah

Jak si Ondra díky Prague Pride uvědomil kým ve skutečnosti je. Láska nezná hranice

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Pixabay

Ondrův příběh

Článek

Ondra byl od malička klidný a hodný chlapec. Až na to ukradené auto a falešné podpisy na omluvenkách - vzorné dítě.

Vždy se snažil být tím, kým ho okolí očekávalo. Vyrůstal v malé vesnici na střední Moravě, kde tradice a očekávání hrály hlavní roli v každodenním životě. Když si v osmnácti a půl letech přivezl svou budoucí manželku Evu na návštěvu, celá rodina byla nadšená. Evě bylo devatenáct a vypadala jako dokonalá partnerka pro úspěšného a pracujícího muže, kterým se Ondra měl stát. Všichni si mysleli, že Ondra našel svou životní cestu.

A tak tomu i bylo – na povrchu. Ondra se snažil žít život, který se od něj očekával. Oženil se s Evou, měli dvě krásné dvě až tři děti, dům na předměstí Olomouce a na první pohled dokonalý život. Přesto, někde hluboko uvnitř, Ondra cítil, že není úplný.

Tento pocit ho pronásledoval léta, ale vždy ho potlačil. Myslel si, že takové myšlenky jsou nesprávné, že by na ně neměl myslet, že by měl být šťastný s tím, co má.

Pak přišlo léto 2022 a s ním i Prague Pride. Ondra se na tento festival nikdy nevypravil, nikdy necítil potřebu. Tentokrát ale jeho kolega z práce naléhal. „Pojď se podívat,“ říkal mu. „Je to skvělá příležitost poznat jinou stránku světa, jinou kulturu. Nic tím neztratíš.“ Ondra nakonec podlehl zvědavosti a rozhodl se jít.

Když se ocitl uprostřed davu na Prague Pride, najednou pocítil příval emocí, které ho zcela pohltily. Barvy, hudba, radost a svoboda, to všechno v něm probudilo něco, co dlouho ignoroval. Uvědomil si, že po celé ty roky potlačoval své skutečné já. Ten den mu změnil život.

Na Pride potkal Tomáše, muže, který stejně jako on hledal sám sebe. Tomáš byl otevřený, srdečný a chápavý. Když se jejich oči setkaly, Ondra pocítil něco, co nikdy předtím nezažil – pravou lásku.

Ergo kladívko, nešlo jen o fyzickou přitažlivost, ale o hluboké porozumění a spojení, které nikdy předtím s nikým necítil.

Konec života v přetvářce

Bylo to těžké rozhodnutí, ale Ondra věděl, že nemůže dál žít ve lži. Po návratu domů měl dlouhý a upřímný rozhovor s Evou. Nebylo to snadné. Bolest, slzy a zmatek.

Ale po pár dnech nakonec Eva pochopila. Rozvod proběhl klidně a s respektem k dětem, které Ondra i nadále miloval a zůstával s nimi v úzkém kontaktu.

Závěrečná duha

Dnes Ondra žije s Tomášem v centru Prahy. Je šťastný, svobodný a především – je sám sebou. Není to jen láska mezi nimi, co ho naplňuje, ale i pocit, že konečně našel své místo ve světě. Ondra ví, že láska opravdu nezná hranice, a že být věrný sám sobě je to nejdůležitější rozhodnutí, které kdy udělal.

Prague Pride pro něj není jen oslavou diversity, ale také připomínkou, jak důležité je žít autenticky.

Ondra už nikdy nechce skrývat své skutečné já, protože ví, že když se rozhodl být sám sebou, získal mnohem víc, než kdy ztratil.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz