Hlavní obsah
Satira

Jako Moravák se za Čechy musím také často stydět. A to nejen na dovolené. Kdy se to zlepší?

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Pixabay

Satirická reakce na článek P. Švarce.

Článek

S článkem mi nezbývá než plně souhlasit.

Když to shrnu - jako Moravák se za Čechy a hlavně Češky musím také často stydět. A to nejen na dovolené.

Bylo by asi nošením nočních ptáků do moravských Athén (tedy Kroměříže) opakovat všechny legitimní výtky, které publicista P. Švarc ve svém zdařilém textu správně uvedl.

Pro stručnost vypíchneme jen jednu - tím neříkáme, že ostatní jsou méně zásadní.

Kolik jazyků znáš, tolikrát jsi…

Cituji z předmětného článku - Nechápu, proč někteří Češi cestují, když se nemají chuť naučit žádný cizí jazyk.(konec citace). Netřeba chodit kolem horké kaše, vezměte si jen moravské děti, které už odmala studují v cizím jazyce většinu předmětů. A to je třeba taková matematika náročná sama o sobě, natož když se ji malý Znojemáček-prvňáček musí obligatorně učit v  českém jazyce, který se právem řadí nejen z pohledu gramatiky mezi nejtěžší jazyky světa. Jen těch pádů, co má…Za to takové pecivál z Prahy 7 se není schopen před dovolenou naučit ani základy chorvatštiny nebo turečtiny, když tam jede na dovolenou. Tohle nutno intenzivně pranýřovat a ne neustále „Čecháčkové“ omlouvat, že na jazyky nemají čas, jelikož tvrdě „pracují“, nebo že umí hrát skvěle lední hokej a vařit pivo.

Děkuji za vynikající článek a apeluji na bratry Čechy a sestry Češky, polepšete se, ať se za Vás pan Švarc nemusí příště stydět.

Hezké léto!

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz