Hlavní obsah
Umění a zábava

Vyprázdněnost TV Barrandov aneb problémy Jaromíra Soukupa

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pravděpodobně jste zaznamenali zprávu týkající se TV Barrandov, kdy musela přerušit vysílání kvůli dluhům a tudíž nezaplaceným účtům za elektřinu. Celá tato kauza jen ukázala na problémy, které Barrandov má. Dnes se podíváme na jeden z nich.

Článek

Sledovanost

V roce 2017 na Barrandově musela panovat spokojenost, průměrná denní sledovanost se dostala na 7,39 % a nic nenasvědčovalo tomu, že by růst měl zpomalit. Další rok ovšem nastal šok, sledovanost klesla téměř o 2 % a tento trend se až do teď nepodařilo otočit. Minulý rok 2023 znamenal pro Barrandov katastrofu, protože sledovanost klesla k 1,71 %. Když se člověk podívá na vysílací program, hned mu je jasné, že na toto nové dno se Barrandov nedostal jen tak náhodou.

Foto: Petr Konečný

Denní sledovanost mezi lety 2012-2023 v %

Nebezpečné vztahy

Jedním z nejčastěji vysílaných pořadů na TV Barrandov jsou Nebezpečné vztahy. Spočívají v tom, že se setkají lidé, kteří mezi sebou mají problém, a snaží se ho vyřešit. Průběh je mnohdy velmi divoký. Pořadem provází Jan Musil. Když se podíváme do programu kanálů TV Barrandov, tak si můžeme všimnout, že Nebezpečné vztahy mají spíše funkci výplně už tak prázdného programu.

Klenot.tv

Kapitola sama pro sebe je Klenot.tv. Tento pořad se vás snaží nalákat ke koupi „exkluzivních“ šperků, např. pomocí různých křížovek. Vy pak máte zavolat a získat šperk za zvýhodněnou cenu. Je nutné podotknout, že Klenot.tv vysílá třeba i Óčko. S tímto pořadem jsou ovšem spojeny i kontroverze, protože diváci si stěžují na vysoké ceny při volání a nekvalitní sortiment.

Staré dobré pořady

Když vám dojdou nápady na nové pořady nebo na ně zkrátka nemáte prostředky, tak není od věci vsadit na jistotu. Kdysi úspěšné pořady jako Vtip za stovku, Popelka, Kurňa co to je, Sejdeme se na Cibulce nebo Nikdo není perfektní jsou na TV Barrandov k vidění pořád. Tyto pořady kdysi mohly být oblíbené, ale když je vidíte po několikáté, pravděpodobně vás omrzí.

Showbyznys

TV Barrandov se snaží diváky nalákat na pořady o českém či zahraničním showbyznysu. Ať už jsou to pořady VIP svět nebo různé dokumenty o slavných osobnostech, Barrandov se tomuto tématu ze všech stanic věnuje asi nejvíce. Na možném úspěchu se to ovšem nijak neukazuje.

(Cokoliv) Jaromíra Soukupa

Jedním z důvodů, které zapříčinily pád TV Barrandov, jsou pravděpodobně pořady Jaromíra Soukupa. Můžeme vypíchnout např. Kvíz, Reakci, Agátu, Arénu, Kauzy nebo Instinkty Jaromíra Soukupa. Některé z těchto pořadů se už ani nevysílají. Jaromír Soukup uvádí i Moje zprávy nebo Hovory Kalousek Soukup. Už při tomto výčtu všem musí být jasné, že Barrandov by se mohl přejmenovat na TV Jaromíra Soukupa a to zde nejsou vypsány všechny pořady.

Vaření

Poslední záchranou TV Barrandov jsou možná pořady o vaření. Většina z nich je sice staršího data, ale pořád si drží určitou úroveň sledovanosti. Nejoblíbenější je pořad Babica vs Sapík, na který zavítá i člověk, který Barrandov zrovna nemusí. Poté můžeme zmínit pořad Kašpárku vař, který je také poměrně oblíbený. Nebylo by to ono, kdyby si nezavařil i Jaromír Soukup, a tak můžete sledovat i jeho kulinářské schopnosti.

Soudci

Jako poslední tu zmíníme soudcovské pořady jako Soudkyně Barbara a Soudce Alexandr. Tyto pořady sice nikdy nebyly moc kvalitní, ale s určitou dávkou bizáru si z nich někteří lidé dělají dobrý den. S normálními soudy sice děj nemá mnohdy nic společného, ale pořádkové pokuty a napjaté vztahy udělají své.

Po tomto výčtu je vám asi jasné, proč je Barrandov tam, kde je, a pokud neudělá radikální změnu, tak může očekávat ještě větší propady.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz