Hlavní obsah
Sport

Ottawa Senators: Kubalík zklamáním a zůstane Smejkal v NHL?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Pixabay

Pouze ilustrační foto

Ottawa Senators je dalším týmem, který si prochází přestavbou. Loni získali Kubalíka z Detroitu. Ten se však zatím trápí. Jiří Smejkal přišel před touhle sezónou ze švédského Oskarshamnu. Vybuduje si stabilní pozici v A-týmu a udrží se v NHL?

Článek

Minulá sezóna

Senators v předchozí sezóně vypadali na to, že by mohli začít v příštích letech bojovat o play-off. Ve Východní konferenci skončili 11. se ztrátou 6 bodů na play-off. Získali tak 86 bodů, měli lehce záporný rozdíl vstřelených a inkasovaných branek (-10). Letošní sezóna však vypadá zatím jinak…

Poslední v konferenci

Aktuálně se Ottawě příliš nedaří. Ve Východní konferenci se nachází až na posledním místě. Nutno říci, že má odehraných zápasů výrazně méně. Za 35 utkání tým zvítězil v 15 případech a posbíral 28 bodů.

Nejlepší střelec mistrovství světa z roku 2023 u Senators

Po sezóně se k týmu z hlavního města Kanady přidal český reprezentační útočník Dominik Kubalík, který zazářil na loňském mistrovství světa. Stal se se svými 8 přesnými trefami nejlepším střelcem turnaje a v produktivitě skončil 2. s celkovým počtem 12 kanadských bodů. V minulé sezóně NHL se mu v dresu Detroitu také nevedlo špatně. Překonal osobní rekord přihrávek, konkrétně jich nasbíral 25. S celkovým počtem 45 kanadských bodů to byla Kubalíkova 2. nejlepší sezóna NHL, co se týče produktivity.

Letos je to ale horší. Odehrál zatím 35 zápasů a nasbíral pouze 11 bodů (8 gólů a 3 asistence). Většinou hraje ve 3. formaci, a to je pro hráče typu Kubalík špatně. On je totiž především střelec. A ke střelbě se příliš ve 3. útoku nedostane. Nejproduktivnějším hráčem Senators je 35letý Kanaďan Claude Giroux. Ten za stejný počet zápasů jako Kubalík zvládl nasbírat 31 bodů (10 + 21).

Kubalíkovi po této sezóně končí smlouva na 2,5 milionů dolarů. Nabízí se tedy otázka, zda se ho Ottawa nebude chtít pokusit vyměnit. To by pro něj nemuselo být špatné, jelikož se mu v tomto týmu opravdu moc nedaří. Také by ale měl začít bodovat o hodně více, pokud si chce vybojovat další smlouvu v nejlepší hokejové lize světa.

Ze Švédska do NHL

Další posilou Ottawy se stal Jiří Smejkal. Pro něj je působení u Senators první zkušenost s NHL. V loňské sezóně hrál ve švédském Oskarshamnu. Tam za 52 zápasů nasbíral 45 bodů za 24 gólů a 21 asistencí. V celkové produktivitě základní části švédské ligy se umístil na skvělém 6. místě.

Letošní ročník zahájil na farmě Ottawy v Belleville. Tam vstřelil 3 góly a přidal 5 přihrávek. Zde odehrál 19 utkání. Smejkal si už také vyzkoušel, jaké to je hrát nejslavnější ligu světa. V hlavním týmu Ottawy dostal příležitost se ukázat zatím v 9 zápasech. V nich získal pouze 1 asistenci.

Problémy v brankovišti

Jedna ze slabin Ottawy v probíhající sezóně je rozhodně brankoviště. Tam působí Švédsko-Finské duo Anton ForsbergJoonas Korpisalo. Oba tito brankáři mají úspěšnost zákroků pod 90 %. Oba také inkasují průměrně více než 3,3 góly za zápas. Tohle nejsou rozhodně vůbec oslnivé statistiky. Pokud se chce Ottawa zlepšit, musí se přidat především brankáři.

Co dál?

V této sezóně to na play-off zatím rozhodně nevypadá. Může se ovšem stát, že se Ottawa zvedne a zabojuje alespoň o podobné příčky, na kterých skončila loni. České fanoušky určitě zajímá, jak budou pokračovat kariéry Jiřího Smejkala a Dominika Kubalíka. Vypadne Ottawa v základní části a budou tak moci jet tihle dva čeští útočníci na letošní mistrovství světa? Další otázkou je, jestli bude Kubalík vyměněn do jiného týmu?

Anketa

Kde bude hrát Dominik Kubalík další sezónu?
V Ottawě
4,5 %
Jinde v NHL
79,1 %
V Evropě
14,9 %
Jinde
1,5 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 67 čtenářů.

Zdroje:

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:
Ottawa Senators

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz