Hlavní obsah
Sport

Balení se povedlo, výhled počasí vypadá dobře

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Petr Kříž

bĕžecký batůžek a jedna ledvinka - veškerá výbava na 23 dní bĕhu

Je jasné, kdo ponese zavazadla, ale i tak to byl boj nejen o kilogramy, ale hlavně o objem. Výsledkem je 15litrový běžecký batůžek a 500g ledvinka.

Článek

Hmotnost je příjemná, bĕžecký batoh nebude vážit nikdy více než 7 kg, z toho jsou 3 kg tekutin (2 plné 1,5 litrové lahve). Každý má dvĕ sady nejlehčího bĕžeckého oblečení (trenýrky, tričko, ponožky, Olga má vyšší nároky jen o podprsenku), jednu na sobĕ, jednu v batohu (každý večer bude přepráno a protočeno), v batohu máme oba dvě bĕžecké bundy, zejména ta extra lehká vĕtrovka je opravdu vychytávka, váží sotva 80 gramů, neuvĕřitelný materiál.

Foto: Petr Kříž

Jen o nĕco tĕžší bunda proti případnému dešti a rannímu a večernímu chladu, je spíše asi na pobyt než na bĕh. Super vychytávkou jsou samozřejmĕ kompresní krátké ponožky CEP ultralight, jako ultramaratonec na nĕ nedám dopustit, jsou jako nezničitelná druhá pokožka. Dále čepice s kšiltem (osobnĕ budu mít místo slunečních brýlí a radĕji si vezmu brýle dioptrické). Dále už jen plavky. Žádné další oblečení. Pouze 2 druhy tabletek léků (multivitamin a pro nezbytné případy důležitý vitamin I neboli Ibuprofen). Nezbytnou lékárnu doplňuje 100 sáčků práškového hořčíku a náplasti.

Foto: Petr Kříž

Proteinové tyčky a ionty

Tekutiny samozřejmĕ do letadla nebudou moci, a tak budou do začátku nahrazeny výživou ve formĕ proteinových tyčinek.

Zítra má být v Zaragoze maximum 36 °C ve stínu, ale v noci ze soboty na nedĕli přejde Pyreneje výrazná studená fronta s deštĕm. Doufáme, že předpovĕď vyjde, odpoledne na výbĕh do Somportského průsmyku (1630 mnm) by už nemĕlo pršet, očekávaná teplota na odpoledne je 9 °C. A potom? Prvních pĕt dní všude jasno až polojasno, pouze s minimálními srážkami max. 1,5 mm dennĕ, ale spíše žádné srážky, co by stály za řeč, nebudou. Maximální teploty se na začátku budou pohybovat lehce nad 20 °C, minima 11 až 13 °C, prostĕ ideální bĕžecké teploty.

Foto: Petr Kříž

Tričko

Foto: Petr Kříž

Trenýrky a ponožky

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz