Hlavní obsah
Sport

Svatojakubská stezka Petr + Olga 2024 připraveni k běhu na 1011 km

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Petr Kříž

Největší společný běžecký projekt oslaví naše 28. výročí svatby. Přesně na něj, již pozítří 8. června, odstartuje naše velká běžecká cesta.

Článek

V sobotu 8. června se přesuneme letecky na trase Praha - Barcelona a ještě týž den rychlovlakem do Zaragozy. V neděli 9. června ráno potom opět vlakem na místo startu - do slavného železničního města Canfranc pod Somportským průsmykem v Pyrenejích. Po nedělních 11 km horského prologu do nejvyššího místa Svatojakubské stezky (Somport pass 1630 mnm) nás čeká přesně 1000 km v 22 etapách. Naše celkově 30denní cesta má 23 běžeckých dní (10 lehkých, 6 středně těžkých a 7 těžkých etap), průměrná délka etapy, kterou denně uběhneme, je 45,5 km. 3 dny jsou cestovní a 4 dny volné. Poběžíme Aragonskou a následně klasickou Francouzskou trasou na trati Somport - Logrono - Burgos - León - Santiago - mys Finisterre na břehu Atlantiku. Velice se těšíme!

Foto: Petr Kříž
Foto: Petr Kříž

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz