Hlavní obsah
Jídlo a pití

Nečekaná příchuť zeleného gumového medvídka Haribo pobuřuje spotřebitele

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Pixabay

Gumoví medvídci Haribo jsou oblíbení po celém světě. Jejich barvy korespondují s barvou příchutě. Tedy až na jednu.

Článek

Velké rozčarování mezi konzumenty vyvolalo vlákno na sociální síti Reddit, které odhaluje příchutě jednotlivých barev. Ty, pokud nepoznáte po chuti samotné, tak alespoň zhruba tušíte, že červená by mohla být jahodová nebo malinová, nebo že žlutá někdy potkala citrón.

Co ale zelená? Tu si většina diskutujících mylně spojovala s příchutí zeleného jablka, limetky či vodního melounu. Podle výrobce jde ale o jahodovou příchuť.

„Šokující“ informace se rozšířila i na další sociální sítě. Třeba jeden dotčený fanoušek gumových medvídků se zlobí, že žil 20 let v omylu.

Najdou se ale i tací, kteří chtějí volat policii.

Někteří se domnívají, že zelená barva s jahodovou příchutí zkrátka značí nezralé jahody.

Vysvětlení ale nejspíše musíme hledat jinde. Pytlík a barevné provedení medvídků musí zaujmout spotřebitele, stejně tak výsledné chutě. Ve finále je jasné, že nesmí chybět výrazná červená i oku lahodící zelená a samozřejmě ani oblíbené chutě malinová a jahodová. Černý Petr zkrátka padl na jahodu, a tak je zelená…

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz