Hlavní obsah
Aktuální dění

Ředitel harvardské márnice tajně rozesílal v balících lidské ostatky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Pexels

Ilustrační foto.

Ředitel márnice lékařské fakulty na Harvardu bude mít co vysvětlovat nejen vyšetřovatelům, ale i rodinám pozůstalým, jichž se obskurní případ týká. Cedrig Lodge totiž za notného přispění manželky prodával celých 5 let na černém trhu lidské ostatky.

Článek

Jak uvádí portál NBC Boston, obžalovaný Lodge, kterému nyní hrozí 15 let vězení, kradl části darovaných ostatků pro lékařské účely a dokonce nechával kupce prohlížet mrtvá těla a vybírat si jejich části. Žalobě současně čelí i ředitelova manželka Denise a čtyři údajní kupci.

Podle obžaloby pětapadesátiletý Lodge ukradl požadované části těl z márnice – včetně mozku, kůže a kostí – a poté je odnesl do svého domova v New Hampshire, kde je zabalil a zaslal kupujícím poštou.

Lodge byl přitom v čele márnice 30 let. Nyní je již bez zaměstnání. Na jeho činy se přišlo díky sociálním sítím, kde se zákazníci doslova chlubili zakoupenými kusy. Za další důkaz lze považovat platbu jistého Joshuy Taylora, který označil transakci na PayPalu mezi ním a Denise Lodge jako „braiiiiiins“, tedy mozky. K čemu Taylor mozky potřeboval, je předmětem vyšetřování.

Další obžalovaná zákaznice jménem Katrina Maclean je provozovatelkou obchodu Kat's Creepy Creations v Massachusetts. Ten se zaměřuje na hororové a čarodějnické předměty. V jednom instagramovém příspěvku se například chlubila fotkou s lidskými lebkami, jejichž pravost ale nelze ověřit. Jisté však je, že od Lodgeho zakoupila kůže ze dvou lidských tváří za 600 dolarů. Jednu z nich dále prodala 41letému Jeremymu Pauleymu z Bloomsburgu, který je také mezi obžalovanými.

Jeremy Pauley:

Pauley čelí i dalším obviněním, mimo jiné, že od jednoho zaměstnance márnice v Arkansasu zakoupil ostatky dvou dětí, které se narodila mrtvé. Jeho kauza bude asi vůbec nejextrémnější z výše jmenovaných. On a jistý Matthew Lampi z Minnesoty si vyměňovali předměty vyrobené z lidských ostatků, přičemž mezi sebou provedli transakce v hodnotě 100 tisíc dolarů.

Odhalení černého přivýdělku ředitele harvardské márnice tak zřejmě rozplétá řetězec deviantů, kteří lidské ostatky využívají ke svým zvláštním choutkám.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:
Márnice

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz