Hlavní obsah

Jste pro podporu války na Ukrajině, nebo proti?

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Ruská agrese na Ukrajině vyústila v začátek 3. světové války. Zatím umírají pouze Ukrajinci a Rusové a nás to stojí peníze. Jak dlouho to může trvat?

Článek

Jste pro podporu války na Ukrajině, nebo proti?

Prezident Putin v rámci dlouhodobého plánování, zveřejnil šestiletý plán podpory spravovaných ukrajinských území a připravenost na pokračování Rusko – Ukrajinské války. Ukrajina takový plán nemá a ani nemůže mít. Vše z její strany závisí na podpoře a plánům USA a Evropy. Každého rozumného člověka musí trápit tento stav a jistě chce ukončení konfliktu. Nikdo nechceme, aby docházelo k zabíjení nevinných lidí, aby do války byli hnáni vojáci s cílem zabít protivníky a dokázat zvítězit silou. Ukončení je možné jedině diplomatickou cestou. Žádný návrh takového dokumentu, který by umožňoval zasednout za vyjednávací stůl jsme zatím nezaznamenali.

Veřejná diskuse v pořadu Máte slovo M. Jílkové jen potvrdila skutečnost, že politické zájmy jsou jiné než zájem veřejnosti. Obhajoby podpory Ukrajiny se ujal ministr pro evropské záležitosti, mimo jiné toto ministerstvo bylo uměle vytvořeno současnou vládou, pan Martin Dvořák, kterého jsme mnozí poznali poprvé. Obhajoval politiku vlády a když mu došli argumenty, zvýšil hlas a nařknul oponenty z toho, že souhlasí s ruskou agresivní politikou. To samozřejmě ani jeden diskutujících nemínil. Kolikrát si kladu otázku, jaký je zájem ukrajinského lidu? Je stejný jako zájem Zelenského a politiků kolem něho? Jak je možné, že prezidentská kancelář již přestala komunikovat svedením města Kijev, vedeného známým Vitalijem Kličkem? Chápu, že ve válečném stavu není místo pro demokratický systém řízení, ale stále více jsem přesvědčen, že zde není něco v pořádku.

Koncem prosince jsem napsal otevřený dopis poslancům a senátorům Parlamentu ČR. Dostal jsem zprávu, že dopis byl zaregistrován pod č. 101/2024/S a KPS 24011611. Do dneška bez odezvy. Dovolím si tento dopis zveřejnit, alespoň prostřednictvím Seznam Medium.

Otevřený dopis poslancům sněmovny a senátorům Parlamentu ČR

Vážení poslanci, vážení senátoři,

dovolte mi vyjádřit názor většiny mých přátel k zoufalému postupu a podpoře zabíjení lidí v Rusko-Ukrajinské válce. To, že chování ruského agresora je neomluvitelné a podpora Ukrajiny v obraně je správná, nikdo nepochybuje. Nepřijatelný je stav, že dva roky je vedena válka, aniž by někdo předložil návrh dohody na ukončení konfliktu.

Pokládáme Vás za spoluzodpovědné, jako poslance Parlamentu ČR a senátory, za statisíce mrtvých na obou stranách zmíněného válečného konfliktu. Podporujeme Ukrajince, ať pokračuje válka a my jim k tomu dodáváme vyřazenou vojenskou techniku a peníze. Národ živíme názorem, že je podporujeme v zájmu našem, abychom nemuseli s Ruskem bojovat sami. Jak laciné a zajišťující Vám politické body. Prozatím jsme z Vašich návrhů nezaznamenali žádný návrh dohody k ukončení války. Bez dohody nebo vítězství ve válečném konfliktu není možné ukončit takovýto konflikt. My pouze papouškujeme to, co říká EU, USA a ženeme Ukrajince do války, aby obětovali životy za nás. Jak trestuhodné! Vy si to můžete dovolit, neboť nemáte žádnou spoluzodpovědnost za oběti. Více, jak 10 let je Krym součástí Ruska, což vyhovuje převážné části tamějšího obyvatelstva. Západ nic. Dnes bychom chtěli vracet dějiny. V Doněcku i Luhansku je většina proruského obyvatelstva a nikdy tam nebude klid, pokud jim budou vládnout Ukrajinci. Jejich snahy jsou úplně stejné, jako snahy Čechů osamostatnit se z Rakousko-Uherské monarchie v roce 1918. Byli jsme vděčni za to, že nám to bylo umožněno a dnes jsme schopni rozpoutat celosvětový konflikt, pro zachování celistvosti Ukrajiny. Lidi strašíme tím, že kdybychom s tím souhlasili, tak máme Rusa za humny. Máte, alespoň základní povědomí o historii Ukrajiny a evropské části Ruska?

Pokud nebude předložen žádný návrh dohody mezi Ukrajinou a Ruskem, skončete s jakoukoliv podporou tohoto nesmyslného boje! Zachráníte životy spoustě prostých lidí! Skončete s agitkami, kdy předseda senátu a předsedkyně parlamentu jedou podporovat prezidenta Ukrajiny, který dosud nepředložil žádný návrh dohody na ukončení konfliktu. Dohoda je o tom, že obě strany sporu musí vždy něco slevit ze svých požadavků. To jsme ještě nikdy a nikde ze strany Ukrajiny a Ruska nezaznamenali.

Začněte se v daleko větší míře věnovat složitým problémům naší vnitřní politiky. Pokud se tak nestane budeme se muset daleko silněji ozývat, jako prostí občané ČR. Je realitou, že jedinou možnou ústavní cestou jsou nové volby. Nám opravdu záleží na tom, aby ani na Ukrajině, ani v Rusku, ani nikde jinde na světě neumírali lidé s naší podporou.

S nadějí, že předložíte nějaký zajímavý kompromisní návrh na ukončení konfliktu na Ukrajině.

Tolik znění mého dopis, na který jsou naši představitelé hluší. Co si o tom myslíte Vy?

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz