Hlavní obsah
Zdraví

Co nejhoršího můžete udělat, pokud chcete zhubnout

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Petr Půta / osobní trenér / Dall-E

Hodinky, ani ty nejlepší suplementy za vás první první správné kroky neudělají. K hubnutí potřebujete vůli a dělat tvrdá rozhodnutí.

Proces hubnutí je podobný samotnému sportu. Mnoho lidí o něm mluví, ale jen málokdo se do něj skutečně pustí a ještě méně lidí dosáhne skutečných výsledků.

Článek

Dnes už je legendární věta Pierse Morgana, který k tématu hubnutí prohlásil: „Méně jíst a více cvičit.“

Pojďme se podívat na pár věcí, které byste rozhodně měli udělat, abyste zase znovu po měsíci snažení skončili jen u povídání o tom, jak zase jednou hubnout začnete.

Zvolte si extrémní dietu

Pokud chcete mít téměř 100% jistotu, že vám vaše snažení nevydrží, nebo že rychle shodíte 5 kilo a v dalších dvou měsících 10 naberete, tak začněte držet nějakou striktní dietu. Není rychlejší cesta do pekel, než jít z nulového do stoprocentního režimu.

Zvolte si extrémně tvrdou dietu obsahující jídla, která vám vůbec nebudou chutnat. Tím máte téměř zaručeno, že to brzy vzdáte a vrátíte se ke svým původním stravovacím zvykům.

Snad ještě horší než to, je už jen lákavá reklama na změnu životního stylu v podobě prášku, nebo na zaručeně úžasný detox.

Nakupte si hromadu zázračných suplementů

Jak byste mohli být opravdoví stoupenci diety, kdybyste nepodpořili své úsilí nějakými dalšími doplňky stravy? Nakupte všechny spalovače tuků a vše, co má alespoň v náznaku označení „fat burner“. Je jedno, jestli půjde o čaj, který nepijete, ale pokud je to označeno, tak to určitě potřebujete.

Chcete-li rychle skončit, kupte si ty největší balení. Až zjistíte, že se vlastně jen potíte a všechny suplementy vám stejně už lezou krkem, tak budete mít o to větší chuť se na vše vykašlat.

Při nedostatku energie si dopřejte pořádný nakopávač

Když se ocitnete bez energie z nedostatku jídla, nepřemýšlejte o tom, zda je to špatný signál. Raději sáhněte po nakopávači nebo energetickém nápoji v light verzi. Nic vás nenakopne tak jako pořádná dávka kofeinu a vy přeci nechcete měnit své návyky a přemýšlet nad tím, jestli by nebylo lepší trochu více spát?

Investujte do všech chytrých zařízení, abyste mohli sledovat váš pokrok v reálném čase

Ano, pořiďte si chytré hodinky, chytrou váhupravidelně je kontrolujte. Zaznamenejte si každou aktivitu, včetně chůze po schodech, protože každý pohyb se počítá. Pokud zaznamenáte i jednodenní stagnaci v pokroku, začněte okamžitě hledat jinou, efektivnější cestu.

Když se váha má snižovat, ideálně by měla klesat každý den a každou hodinu. Pokud se váha jednoho dne zvýší, i když jen o pár deka, máte alespoň záminku se vším seknout.

Naběhněte ihned do posilovny

I když jste nikdy necvičili, pravděpodobně nejlepší volbou bude vstoupit do posilovny a začít něco dělat. Aniž byste věděli co, jak a proč. Nakonec možná skončíte na běžeckém páse nebo na rotopedu, ale bez toho to prostě nejde.

A teď trochu vážně

Celý tento text je jakousi satirou na správný přístup. Více pohybu a správně sestavený jídelníček vás určitě přivedou k vašemu cíli. A právě v tomto duchu byste měli začít se svým úsilím. Pokud se budete soustředit na nepodstatné věci, které mají za cíl jen zredukovat stav vašeho účtu, místo toho abyste se pustili do důležitého, pak se opravdu nikam neposunete. Je to jen na vás, zda chcete začít znovu každý půlrok nebo rok, nebo zda začnete správně už teď.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz