Hlavní obsah
Krása a fitness

Být tlustý je vědomá volba, ne náhoda

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Petr Půta / osobní trenér / Dall-E

Pokud vynecháme situace, kdy zdravotní problémy vedou k obezitě, pak se ve velké většině případů jedná o vědomou volbu každého jednotlivce.

Článek

Být obézní a mít z toho plynoucí zdravotní problémy je vědomá volba každého z nás. Často to sice začíná už výchovou a nevhodným režimem v dětství, ale v dospělosti už to na nikoho nelze svádět. Mít cukrovku, problémy s krevním tlakem, nebo zvýšený cholesterol, nikdo nikoho nenutí.

Pokud jsme se úmyslně rozhodli, že můžeme být obézní, pak se snadno můžeme rozhodnout i pro to, zhubnout. Často od svých klientů slýchám, že zpětně nechápou, jak to mohli nechat zajít tak daleko. A přitom po nich často nechci nic světoborného. Stačí se jen více hýbat a méně jíst. Je to tak jednoduché a možná právě proto v tom lidé hledají tolik složitostí.

Navíc současná situace a její trend je neúprosný a nedává moc nadějí do budoucna. Naše populace tloustne, a to včetně dětí. Pohybu ubývá a obezita se stává novou normou. Stačí se rozhlédnout kolem sebe.

A pokud někdo tvrdí, že to je finančně náročné? Ano, jídlo určitě bude nějaké peníze stát, i když to vůbec nemusí být tak hrozné, ale pohyb, ten může být naprosto zdarma. Nikde není řečeno, že je hned potřeba kupovat drahé kolo, chodit do fitka nebo pořizovat výbavu na jakýkoliv sport.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz