Hlavní obsah
Umění a zábava

Zrušený koncert Moniky Bagárové ukázal, že by měla zpívání pověsit na hřebík

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Ladislav Luppa, CC BY-SA 4.0 <https://creativecommons.org/licenses/by-sa/4.0>, via Wikimedia Commons

Žijeme v době, kdy se za hudební hvězdu považuje kde kdo. Zkusila to i Monika Bagárová, která plánovala pompézní koncert v O2 aréně. O vstupenky však údajně nikdo nestál a show musela zrušit. To naprosto vypovídá o jejích pěveckých kvalitách.

Článek

Měla to být nevídaná show, jakou Česko dlouho nezažilo. Koncert, na který se jen tak nezapomene. Ale nakonec z velkých plánů Moniky Bagárové nezbylo vůbec nic, jen ostuda a posměšky na sociálních sítích. Vypovídá to ale také o tom, že rozdíl mezi kvalitní hudbou a brakem fanoušci poznají. A nic na tom nezmění ani přehnané sebevědomí autorů. Bagárová tak dostala tvrdou lekci a víckrát už snad něco podobného zkoušet nebude.

Bývalá superstar

Zpěvačka Monika Bagárová na sebe upozornila jako patnáctiletá, když uspěla v soutěži SuperStar. Obsadila tehdy páté místo, což není žádná hitparáda, ale přesto se rozhodla v kariéře zpěvačky pokračovat. To ještě nevěděla, jak hrozná to byla chyba. Mezi její nejznámější desky patří například Shining z roku 2011 a Silnější z roku 2022. Přesto je v mém okolí nikdo nezná.

Tyto desky byly nevalné kvality, tak jako výplody ostatních hvězdiček ze soutěže SuperStar. Sama Bagárová je se sebou a svým pěveckým umem zřejmě spokojená a jak se říká, s jídlem roste chuť. Rozhodla se proto uspořádat mega koncert v O2 aréně, kde přitom vystupují jen ti nejlepší zpěváci. Protože zaplnit halu pro 20 000 lidí není jen tak. Jak to dopadlo v případě Bagárové zřejmě každého předem napadne…

Foto: © Luděk Kovář / Wikimedia Commons

Monika Bagárová působila v SuperStar jako sympatické děvče. Hvězdnou kariéru jí ale snad nikdo nemohl přisuzovat

Bagárová koncert zrušila, oficiálně kvůli ztrátě radosti

Sama Bagárová koncert zrušila s vyjádřením, že se jí z něj začala vytrácet radost. To je možné, ale mělo to zřejmě mnohem konkrétnější důvod. V médiích se totiž hned objevily informace, že za celou dobu předprodeje prodala jen kolem 700 vstupenek. Hala má přitom kapacitu až 20 000 lidí. Pokud to tak opravdu bylo, ztráta radosti je pochopitelná. Nikomu by asi nepřidalo na náladě, že na jeho hudbu není nikdo zvědavý a bude zpívat před prázdnou arénou. Jedna věc je však na Monice Bagárové obdivuhodná, a to její sebevědomí. Škoda jen, že to nestačí k naplnění O2 arény.

Lepší vrabec v hrsti, než holub na střeše

Pro zpěvačku by to mělo být poučení. Její hudba možná stačí na vesnické veselky, oslavy Silvestra nebo firemní večírky. Myšlenky na vystoupení pro tisíce diváků by ale měla přenechat opravdovým profesionálům v oboru, kteří mají co předvést. Kdyby nepodlehla svému nezkrotnému egu, mohla si zachovat alespoň důstojnou pověst lokální české hvězdičky. Takto si odnáší z ostudy kabát, posměšky ze všech stran a jistotu, že nic podobného už zkoušet nesmí. A poučit by se mohli i další pseudozpěváci.

Bagárová se stala kvůli zrušenému koncertu oprávněně terčem posměšků:

Fanoušci coby nejlepší zpětná vazba

O kvalitách Moniky Bagárové jsem si udělal obrázek už dříve. Nedovolil bych si ji však hodnotit jen na základě svého názoru. Teď už se ale vyjádřit můžu. Nezájmem o vstupenky na plánovaný mega koncert této zpěvačky totiž hlasovaly o jejích kvalitách svými peněženkami tisíce lidí. A právě to je nejlepší průzkum veřejného mínění. Tito fanoušci svým nezájmem dali najevo to, co si o Bagárové myslím celou dobu. Že by zpívání měla pověsit na hřebík a věnovat se užitečnějším činnostem.

Zdroj:

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz