Hlavní obsah
Láska, sex a vztahy

Když chlap nechce děti, ale žena ano

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: N-region | Pixabay

Mnozí dnešní muži se na děti dívají jako na vyrušení jejich pohody a klidu. Na přítěž a nutné zlo, pokud si chtějí udržet své vrzátko (partnerku) a mít doma navařeno.

Článek

A tajně doufají, že se to bez těch malých křiklounů nějak obejde, a že jejich ženu to přejde.

Tento článek je určený všem ženám, které si přejí mít děti, ale jejich partner ne. Rada je prostá. Když chlap nechce děti, pryč od něj. Není to totiž chlap ale chlapec. Jen mu vyrostlo a zmohutnělo tělo. A vy jste zřejmě v roli jeho matky a služky.

Správný chlap, opravdový muž hodlá mít tolik dětí, kolik jich touží mít žena, kterou miluje, a která miluje jeho. Je to prostý vzorec. Ženy jsou dárkyně života. Muži jsou ochránci života. Muž, který ženě nedá děti, když po nich ona touží, způsobuje dvě věci.

První, že ženě ubližuje způsobem, jaký sám nikdy nepochopí, protože mateřský pud, touha po dětech je jedna z nejsilnějších věcí, kterou žena může prožívat. Je to naplnění smyslu její fyzické existence.

Druhá věc, kterou odmítáním dětí muž způsobí, že nikdy nenaplní smysl své vlastní existence ve vztahu. A nesejde na tom, kolik toho dokáže ve své kariéře, nebo v jakém autě si vozí sedýnku. Ve stáří zahořkne, protože selhal ve své úloze vyvést mladé a chránit je.

Ano, jsou případy, kdy se po dětech touží, a nejde to. Nedaří se. A najdeme určitě řadu dalších výjimek a speciálních situací, kdy je to celé jinak, než jak píšu. Doba je ale taková, že porodnost klesá. Dětí máme méně a méně a argument, že nás planeta neuživí je obyčejná výmluva, protože množství jídla, které se denně vyhazuje do koše jen v Evropě by nasytilo Afriku.

Můžete namítat, že děti stojí peníze. Ano, ale nejvíce peněz stojí nesmyslná představa, že dětem musíte koupit nový kočárek, nové oblečení, všechno nové … a že to z vás dělá dobré rodiče. Ale to je obyčejné ego a strach z toho, co by si řekli druzí, kdybyste neměli kočárek s nejnovějším dekorem.

Stačí si pravdivě sečíst, kolik výdajů máte zbytných. Od Netflixu, přes nejnovější mobily až po zahrnování více než jedním dárkem na Vánoce. Jsme jen zblblí reklamou, časopisy i bankami, že když chceme vypadat, máme vypadat takto a vykazovat takovou a makovou úroveň životního stylu. A klidně se zadlužit. Jen ať vypadáme úspěšní a krásní.

Víte, co je krásné? Máma, která kojí na veřejnosti, a nikoho to nepohoršuje. Krásné je žít ve společnosti, která si cení nového života a nezlobí se, když někde někomu právě dítě pláče. Krásné je, když po muži skáčou děti jako lvíčata po lvovi. A nesejde, zda si je pak naloží do staré Oktávky nebo do nového BMW. Dětem na tom nesejde.

S úctou, Petr Štěpánek

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz