Hlavní obsah
Aktuální dění

Přání ke dni žen

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Jill Wellington | Pixabay

Dnes je mezinárodní den žen. Den kytiček. Co by muži měli ženám dát raději, je ale uznání. Aby jim ale mohli dát upřímné uznání, potřebují se muži ponořit hluboko do svého nitra.

Článek

Musí si uvědomit, že:

Muži mají větší vnější sílu.
Ženy mají větší vnitřní silu.

Muži mají potřebu svět dobývat.
Ženy si přejí svět společně obývat.

Muži jsou ti, kdo ve válkách život berou.
Ženy jsou jediné, kdo za války život dávají.

Muži v dějinách způsobili většinu utrpení.
Ženy v dějinách snášely většinu utrpení.

Všechny životy, které kdy sešly rukou muže, přišly na svět z lůna ženy.

Mnozí dnešní muži zlehčují a často se posmívají ženám, že nezvládají současně děti a kariéru. Jakoby mít děti, pečovat o ně a chodit u toho do práce, byla hračka. A k tomu od žen očekávají, že jim budou padat k nohám a velebit je za to, že doběhli na hřišti s balónem pár metrů a kopli gól.

Potíž naší doby je, že možná jen 20 % dospělých mužů jsou opravdoví muži, a zbylých 80 % jsou stále jen chlapci v dospělých tělech, kteří se honí za uznáním a pochvalou od ženy, nebo jsou závislí na vítězení. Nemají vnitřní sílu, nemají moudrost, jsou emočně nesoběstační a silou si vynucují pozici toho důležitějšího. Proto k ženám nedovedou mít úctu a dát jim uznání, protože pak se cítí slabší, než jsou ony.

Pro zajímavost - Bůh v žádné ze svatých knih neválčil ani nedobýval. Bůh tvořil, miloval a život dával. Kdo je mu tedy podobnější? Muži nebo ženy? Ano, ženy. Jaký paradox, že všechna velká světová náboženství vedou muži a hledají Boha kdesi v nebesích, když samotná podstata božství je po jejich boku, v „obyčejné“ ženě, která touží život dát, dokáže se pro dítě všeho vzdát a plně ho milovat.

Pravý muž se nebojí vnitřní síly ženy. Nevnímá ji jako ohrožení, ale jako dar. Dar, který zde na světě může chránit a opečovávat. Není na něm ale závislý. Jeho síla nepramení z ženy, ale z duchovního prozření a vědomí sebe sama. Pravý muž totiž prošel cestu poznání svého nitra. Je autentický a pravdivý. K sobě i k druhým. Ví, kdo je. Ví, proč je. Pravý muž zdolal chamtivost, krutost, potřebu vládnout, touhu dobývat a snahu jakoukoliv hodnotu získat. Potřebu uchvátit vyměnil za touhu hodnotu přinést.

Všem ženám světa přeji, abychom jim my muži dokázali vzdát úctu a uznání, které si zasloužíte. Abyste mohly vstoupit do své ženské síly a nemusely s námi muži soutěžit a soupeřit. Abychom vás nezaháněli do rohu a neprobouzeli ve vás pud přežití a sebezáchovy. A abychom ve vás nikdy nevyvolávali pochyby o sobě samých.

Na světě nám bude dobře, až všichni porozumíme, že mezi muže a ženy nepatří soupeření ani poměřování. Doplňujeme se. A jen společně jsme úplní. A pokud úplní jsme jen společně, pak žádná část není více nebo méně důležitá. Žádná není větší nebo menší.

Přeji vám bohatství ve všech aspektech života, s úctou Petr Štěpánek | Producent & Vydavatel MyslenimKBohatstvi.film | Ambasador Napoleona Hilla

Zdroje: Cesta pravého muže | David Deida; Starý zákon | Bible 21

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz