Hlavní obsah
Aktuální dění

Poslední zářez lidovců u manželství pro všechny: Prodávání dětí a elektrošoky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: iStock

Poslanci ve středu měli možnost posunout Česko opět o něco víc k civilizovanému světu. Skončilo to jako vždy trapným jakože kompromisem. Lidovci ale opět neopomněli připomenout, že jich je v Poslanecké sněmovně nezdravě moc.

Článek

Zvolení zástupci českého lidu ve středu hlasovali zjednodušeně o tom, zda si jsou všichni občané Česka rovni. Tedy i ti, kdo se hlásí k homosexuální orientaci, a chtějí uzavřít manželství. Jsou to kupodivu také lidé, kteří chodí do práce, platí daně nebo chodí k volbám. Možná i někteří dali hlas těm poslancům, co jim teď pomyslně plivli do tváře, když jim vzkázali, že tedy něco jako manželství mít můžou, ale rozhodně tomu tak říkat nesmí.

Několik opravdu pozoruhodných vystoupení předvedli zástupci lidovců, kteří z poněkud nepochopitelných důvodů mají ve Sněmovně 23 poslanců, což je největší počet v novodobé historii strany. Podivuhodné je to hlavně kvůli tomu, že podle průzkumů volebních preferencí to poslední dobou vypadá, že tuto stranu volí už jen rozvětvené rodiny moravských straníků. Dost možná je homosexuálů v Česku víc než voličů KDU-ČSL. To reprezentantům této strany ale nijak nebrání vykládat v debatě o narovnání práv pro homosexuální páry věci, které se nedají nazvat ničím jiným než homofobními bláboly.

Soutěž o nejlepší výrok

Skoro to vypadá, jako by si ve svém poslaneckém klubu vyhlásili jakousi vnitrostranickou soutěž, kdo předvede největší divadlo na veřejnosti. Jako první vykopl do té doby veřejnosti absolutně neznámý poslanec Šimon Heller se svou již památnou řečí o kuřecím a hovězím. Netrvalo to dlouho a na paty mu začal šlapat kolega Ondřej Benešík, který se na sociální síti ptal, jestli manželství pro všechny znamená, že si bratr vezme sestru.

Jak šel čas a preference lidovců dál klesaly, bylo jasné, že do finále se musí přijít s něčím opravdu kvalitním. Musel se sebrat kvalitní materiál a v debatě při třetím čtení zákona ukázat, že lidovci mají pořád jasný názor. Do šampionátu tentokrát vystartovala poslankyně Romana Bělohlávková, která si vzala slovo hned z kraje debaty. Přišla s podivnou přednáškou, ve které mluvila mimo jiné o tom, že dnes se lidé prý bojí říct svůj názor, že homosexuálové nemají mít na nic nárok, protože mají obavy z perzekucí. Lidovci se ale očividně tedy nebojí vůbec.

Otroctví a elektrošoky

Z úst paní poslankyně, která se honosí lékařským titulem, zaznívala i slova jako novodobé otroctví v souvislosti se surogátním mateřstvím. Ocenila také třeba to, že společnost již dospěla k tomu, že homosexualita se neléčí elektrošoky a není považovaná za nemoc. Za to je prý ráda. Dnes ale podle paní Bělohlávkové vznikají nové dějiny a ty píší vítězové. Nové dějiny si ale prý vítězové vymýšlejí. „Dospělo to až tak daleko, že vznikají nové dějiny a homosexuálové v nich hrají roli obětí, což ospravedlňuje jejich nárok na děti jiných lidí,“ vykládala.

Rozvíjela také teorii o tom, že děti s rodiči stejného pohlaví budou zmatené a pokud se budou pohybovat v komunitě dalších lidí z LGBTQ komunity, budou mít velmi ztíženou cestu ke hledání své sexuální a sociální identity. „Navíc se za svou nestandardní rodinu většinou před svým okolím stydí,“ řekla poslankyně. Nijak ale nevysvětlila, jak na to přišla.

Kupodivu již v základech společenských věd se děti učí, že socializace probíhá i jinde než v rodině, třeba ve škole. Jako vrcholný výkon, za který si jistě paní poslankyně vyslouží putovní pohár ve vnitrostranickém šampionátu o nejlepší homofobní výrok, je její úvaha o prodávání, kupování nebo právu na dítě.

Nákupy a prodeje dětí

„Stejnopohlavní manželství by nás všechny rádo přinutilo vstoupit do světa mlžení a překrucování. Stejnopohlavní manželství nemá právo požadovat děti jiných dětí. Děti mají právo narodit se svobodně, nebýt kupovány či prodávány, mají právo na svoji matku a otce, mají právo na vlastní kulturní a etnické dědictví. Rodičovství stejnopohlavních párů tato jejich práva zabíjí,“ prohlásila doslova.

Zda své vítězství v lidovecké soutěži Bělohlávková s kolegy oslaví nezdaněným tichým vínem nebo domácí kořalkou z Moravy se asi nedozvíme. Pořád se ale můžeme těšit na další kolo stranického klání, tentokrát na půdě Senátu. Snad lidovci nezklamou a připraví další porci pořádně homofobní zábavy. Voliči to jistě ocení.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz