Hlavní obsah
Názory a úvahy

Ukrajinská vlajka z muzea nezmizela, i když si to někteří moc přáli

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: PetroniusArbiter

Čeští rádobyvlastenci a odpůrci Ukrajiny měli ve středu velký poplach. Mysleli si totiž, že z Národního muzea se sundala ukrajinská vlajka. Akorát se nic takového nestalo.

Článek

Internetové profily českých vlastenců, bojovníků proti takzvanému fialovému hnusu a obecně lidí proti všemu zaplnila videa z Václavského náměstí, na kterém se z Národního muzea sundavala ukrajinská vlajka. Symbolizovat má podporu národu, který chce zničit Vladimír Putin a jeho režim ve válce, kterou Ukrajina rozhodně nerozpoutala, i když některé spoluobčany o tom ruská propaganda očividně přesvědčila. Často se tito lidé ověšují českými vlajkami a každá zmínka o podpoře Ukrajiny je neskutečně vytáčí. Jedním z hlasatelů míru, o který nestojí ani Rusko, se ostatně stal vůdce Rajchl a jemu podobní.

Teď doslova hýkali blahem, když se objevilo video se sundaváním vlajky. Na sociálních sítích padaly hlášky o tom, jak mizí ten „hadr“, který tu nemá co dělat. Kupodivu ale k ničemu takovému nedošlo a vlajka se akorát přesunula o pár metrů doprava. Docela to vystihuje, co jsou lidé, kteří by nejradši poslali další zvací dopis do Moskvy, zač.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz