Hlavní obsah
Umění a zábava

Jane Brucker: Proslavila se rolí Lisy v Hříšném tanci. Stáhla se do ústraní a další role nezískala

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: vygenerováno pomocí ChatGTP

ilustrační foto

Kdo by si nepamatoval na nejoriginálnější romantický film Hříšný tanec? Zahrát si v tomto snímku bylo pro herce poctou, ale někteří z nich už nikdy žádné další nabídky nezískali. Jednou z nich je i Jane Brucker, která upadla do zapomnění.

Článek

Jane Brucker se narodila 14. května 1958 ve Virginii. Jako malá si přála být herečkou, ale rodiče o jejím talentu pochybovali. Když jí bylo sedm let, začala se stranit svých kamarádů a ráda si hrála pouze se svým psem. Zajímavostí je, že jedním z jejích spolužáků byl i legendární herec Bruce Willis, který malou Jane přivedl na myšlenku studia herectví. V deseti letech se poprvé postavila před filmovou kameru a zahrála si v seriálu One Life to Live. Na rozdíl od Jane se však Bruce Willis stal žádaným hercem, který má na svém kontě několik filmových i seriálových rolí. Paradoxem také je, že ačkoliv jsou dodnes dobří přátelé, bok po boku si nikdy nezahráli.

Dostala se na vrchol, ale s herectvím nakonec sekla

Následně se přihlásila na střední školu a úspěšně dokončila studium divadla na North Carolina School of the Arts. Poté odešla do New Yorku. Ve velkoměstě to bylo těžké a Jane neměla peníze na živobytí. Začala pracovat v improvizační skupině a zkoušela různé castingy. V roce 1986 získala další nevýznamnou roli v seriálech Miami Vice a Kriminální příběhy. Na svůj největší herecký počin si ještě rok musela počkat. V roce 1987 si herečku vybrali režiséři filmu Hříšný tanec, ve kterém si zahrála roli Lisy Housmanové, starší sestry slavné a úspěšné Baby. Její role byla pro některé k nesnesení, protože Lisa byla v očích svých rodičů vždy ta krásná, dokonalá a k pohledání. Muži po ni toužili, ale hlavní hrdina si vybral její mladší sestru Baby. Další nabídky dostala ještě o dva roky později, kdy se herečka objevila ve filmech Návrat do rodného města, Vražda na Broadwayi.

Své soukromí si střeží, na veřejnosti se moc neobjevuje

V roce 2005 si ještě zahrála menší roli ve filmu Vrať se ke dřezu! Od té doby žádné pracovní nabídky nedostává. Několik let marně doufala, že dostane další roli, která by ji vynesla na vrchol a vydělala nějaké peníze. Nakonec se sama rozhodla, že herectví pověsí na hřebík. Začala pracovat jako scenáristka, ale podle jejího textu doposud nebylo nic natočeno. Od té doby není Jane Brucker na veřejnosti téměř vidět. Byla dvakrát vdaná. Se svým prvním manželem Brianem O’Connorem má dceru Sally. Jejich manželství trvalo šest let. Podruhé se provdala za fotografa Raula Vegeu, se kterým má dceru Rachel. Zajímavostí je, že její manžel se proslavil především focením pro slavný časopis Vanity Fair. Jane Brucker se zapojila jako dobrovolnice do projektu, který se zaměřuje na pomoc týraným dětem. Dnes žije v Las Vegas a do filmového průmyslu jí to neláká.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz