Hlavní obsah
Lidé a společnost

Ledař Kuklinski byl na oko milující otec. Stal se nejhorším vrahem všech dob, rodina to netušila

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Dumont, New Jersey Police Department - wikimedia commons/volně dostupné dílo

Richard Kuklinski si před nedávnou dobou vysloužil přezdívku nejhoršího sériového vraha všech dob. Byl však jiný než ostatní, kteří byli za podobný čin odsouzeni. Své děti miloval a rodina o něm neměla žádné pochyby.

Článek

Richard Kuklinski se narodil 11. dubna 1935 ve Spojených státech. Rodina byla polského původu a v Americe tak měli přezdívku přistěhovalců. Jeho otec pracoval jako brzdař a matka byla oddaná katolička, která pracovala v továrně na balení masa. Měl celkem tři sourozence. Jeho otec byl podle jeho slov násilný alkoholik, který pravidelně mlátil nejen jeho matku, ale i všechny jeho sourozence. Vše zašlo tak daleko, že jednoho dne jeho otec zmlátil jeho mladšího bratra natolik, že svým zraněním podlehl. Před úřady ale celá rodina řekla, že malý Florian spadl ze schodů.

Když Richard dospěl, odmítal chodit do kostela a nechtěl se hlásit k žádné víře. Ve třinácti letech poprvé vraždil a jeho obětí se stal tehdejší kamarád ze školy. K vraždě použil násadu od koštěte, kterou ho mlátila jeho vlastní matka. Tělo následně hodil do řeky a nikdy nebylo nalezeno. Svou matku několikrát hanlivě označil a řekl o ní, že ničila vše, čeho se dotkla. Později se odstěhoval z domova a začal se živit příležitostnými brigádami. Na jedné z nich také poznal svou první ženu Lindu. Ta byla o devět let starší než on. Společně měli dva syny, Richarda mladšího a Davida. Po několika letech společného soužití se ale rozvedli a Richard si našel novou partnerku. Tou byla Barbara Pedrici, sekretářka přepravní firmy, kde pracoval. S tou měl nakonec tři děti, dcery Merrick a Christiin, a syna Davida.

Stal se nejhorším vrahem všech dob, rodina to netušila

Sousedé vždy o této rodině mluvili jako o milých a ochotných lidech. Richard na veřejnosti působil jako milující otec, který by pro svou rodinu udělal úplně vše. Před lidmi se prezentoval jako úspěšný obchodník a jeho žena ho popisovala jako velkoobchodního distributora, který má velkou firmu. Manžel domů nosil velké množství peněz v hotovosti, ale nikdy se rodina nedozvěděla, odkud pocházejí. Dokonce se na to vzhledem k jeho povaze bála zeptat. Netušila, jakou minulost její manžel skrývá a doufala, že to není nic hrozného. Měl přezdívku rváče, který zabíjel pro maličkosti. Později si ho našli i obávaní mafiánští bosové, kteří mu začali přidělovat zakázky. Těch se Richard vždy ochotně zhostil.

K zabíjení používal všemožné nástroje a vlastní sílu. Nevadilo mu používat pistoli, sekeru, nože nebo motorovou pilu. Později si obstaral kyanid. Měl však jednu zvláštní podmínku, ze které nikdy neustoupil. Odmítl vraždit děti a ženy. Těla obětí následně zamrazil, aby policii neumožnil vypátrat přesnou hodinu smrti, proto si také vysloužil přezdívku Ledař. Doma se však proměnil v milujícího otce, který chránil svou rodinu. Když jeho dcera onemocněla, seděl u její postele dlouho do noci a hlídal ji. Když se ale zapomněl a ukázal svou pravou tvář, poznala to především jeho žena. Tu několikrát surově zmlátil, a dokonce jí zlomil i nos. Zakázal jí hledat si přátele. Na děti ale nikdy ruku nevztáhl a stále je ochraňoval. Svou dceru ale potrestal mnohem horším způsobem a před očima zabil jejího psa, protože přišla pozdě domů.

Foto: Dumont, New Jersey Police Department - wikimedia commons/volně dostupné dílo

Richard Kuklinski během svého zatčení. Na své činy byl pyšný a nikdy nelitoval.

Ledař je na sebe pyšný, zavraždil přes 200 lidí

V roce 1986 však policisté přišli na pravou stopu a zjistili, kdo se za těmito vraždami skrývá. Když ho přišli zatknout, jeho manželka ho bránila vlastním tělem. Kvůli němu nakonec skončila ve vyšetřovací vazbě i ona, ale následně byla propuštěna. Poté se rozvedli, ale rozvod byl jen na oko. Svého manžela ve vězení stále navštěvovala a doufala, že se prokáže jeho nevina. Richard Kuklinski ve vězení strávil osmnáct let. V říjnu 2005 mu lékaři oznámili, že trpí vážnou nemocí srdce a kdykoliv může dojít k jeho zástavě. To se také v roce 2006 stalo. Podle některých však nezemřel přirozenou smrtí a lékaři se domnívají, že za jeho skon může rtuť. Velmi často totiž působil jako vychloubačný vězeň a mezi ostatními neměl dobrou pověst.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz