Hlavní obsah
Lidé a společnost

Muž si koupil v Kalifornii opuštěné město, žije zde úplně sám. Stal se nejšťastnějším člověkem světa

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: pixabay

ilustrační foto

Když vypukla pandemie covidu, lidé se báli a dělali divná rozhodnutí. Mezi takové lidi patří i Brent Underwood, který se rozhodl utéct ze svého rodného města a začít svůj život nanovo.

Článek

Během covidových uzavírek a několikanásobných lockdownů lidé začali dělat skutečně zvláštní rozhodnutí. Mezi ně patřil i mladý Američan Brent Underwood, který měl mnoho volného času a přemýšlel, jak by mohl změnit svůj život, který doposud vedl. Místo toho, aby se rozhodl změnit zaměstnání, účes nebo udělal nějaké změny ve svém domě, se mladý muž z Floridy rozhodl přestěhovat do opuštěného města Cerro Gordo v Kalifornii. To si spolu se svými přáteli v roce 2018 zakoupil. Bylo to spontánní rozhodnutí, kterému nikdo z jeho rodiny nemohl uvěřit. A protože neměl ženu a děti, nebyl důvod, proč by svůj sen nemohl realizovat.

Je svým pánem a všechny věcí se učí až na místě

Proto si sbalil věci, nasedl do auta a ujel čtyřiadvacetihodinovou trasu z Austinu do města, o kterém do té doby téměř nikdo nevěděl. Cerro Gordo je původně hornické město, ve kterém se těžilo stříbro. Město se nachází přibližně 250 kilometrů od Los Angeles. Od 50. let minulého století bylo město opuštěno a zelo prázdnotou. Za toto město zaplatil všechny své úspory, které měl. Vyšlo ho to na 1,4 milionu dolarů a v této ceně kromě města získal také obchod se smíšeným zbožím, hřbitov, americký hotel a salon s dírkami po kulkách. Perličkou celého města je Lolin palác rozkoše, kde v minulém století probíhaly skutečně lukrativní služby.

Kromě toho má svůj vlastní obchod, který si ale on sám musí zásobit. Jeho plán je takový, že by do budoucna chtěl, aby se z tohoto města stala lukrativní čtvrť, kde by mohli žít lidé, kteří chtějí být daleko od civilizace, ale zároveň neztratit veškerý lidský kontakt. Brent sice pracuje jako IT manažer a většinu své práce může dělat z domova, ale internet na tomto místě není stabilní, takže každý den musí chodit minimálně 10 kilometrů, aby se dostal na vyšší bod tohoto města, kde je nejen dobrý signál, ale také stabilní připojení k internetu.

Je nejšťastnější muž světa, ale také vězněm tohoto místa

Jak sám ale přiznal, že se musí učit za pochodu a některé věci stále nezná. I tak si ale nestěžuje a je naprosto spokojený. „Byly to mé celoživotní úspory a každý jeden den to stálo víc. Jsou to nejlepší peníze, které jsem kdy utratil. Nejlepší věc, jakou kdy udělám. Některé dny se mi zdá, že je to zároveň poslední věc, kterou kdy udělám,“ napsal Brend ve své knize, kterou o několik let později vydal. Jak ve své knize, ale také videu na sociálních sítích popisuje, kromě toho, že je skutečně šťastný a spokojený, je také vězněm tohoto města. Když zde napadne sníh, z města se nikam nedostane. Nedávno zde napadlo přes dva metry sněhu, a to ho uvěznilo na několik dnů na místě.

Zdroje: kniha Ghost Town Living, Instagram, Tampa Bay, Business Insider

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz