Hlavní obsah
Jídlo a pití

Gumový smažák za 390 korun? Hospodští v Krkonoších se fakt zbláznili

Foto: Pixabay

Smažák

Bývalo to levné studentské jídlo. Smažený sýr, hranolky a tatarka. Dnes je to ale jídlo, které si může dovolit málokdo. Alespoň tedy v Krkonoších. Tam totiž za smažák, gulášovku a pivo dáte skoro 600 korun.

Článek

Nepatřím mezi cestovatele, co si na výlet zabalí do batohu rohlík a játrovou paštiku. V poslední době ale takové chování začínám chápat. Třeba při výletech do mých oblíbených Krkonoš. Ceny v některých krkonošských restauracích jsou totiž tak vysoké, že to pozná i peněženka dobře vydělávající rodiny. A kdyby to bylo alespoň za nějaké kvalitní lokální jídlo. Ale za gumový, v mikrovlnné troubě pravděpodobně ohřívaný, smažený sýr?

Minulý víkend jsme s partnerkou vyrazili na naši oblíbenou procházku do Krkonoš. Bylo strašné vedro, tak hory byly jasnou volbou. Vzali jsme si s sebou jenom pití, jídlo si přeci dáme tam. Nějakou dobrou gulášovku, bramboračku nebo třeba ovocné knedlíky. Na horách mám vždycky chuť na podobná jídla.

Po jedenácti kilometrech chůze jsme přišli na chatu, kterou jmenovat nebudu, ale která je mezi turisty poměrně dost známá. Rychlé objednání piva a chvilka čekání na jídelní lístek. Po urgenci jsme lístek skutečně dostali, ale při pohledu na nabídku nás tak trochu přešla chuť. Nebo mi něco uteklo a je to teď normální? Borůvkové knedlíky (čerstvé borůvky to asi nebyly, ještě není sezóna) za 349 korun, guláš za 420 korun a klasika v podobě smaženého sýru za 390 korun.

Mysleli jsme si, že nás šálí zrak, ale co už, hlad byl veliký a k autu ještě daleko. Objednali jsme si 2× smažák a 2× gulášovou polévku. Ta byla za 149 korun, což taky docela hodně, ale musím uznat, že to byla jedna z nejlepších gulášovek, co jsem kdy jedl. Ovšem sýr se nepovedl. Nejsem kuchař, ale přišli mi, že byl ohřívaný v mikrovlnce, protože strouhanka nebyla vůbec křupavá a sýr byl jak plátek modelíny. Prostě guma. Hranolky to samé a tatarka rozhodně kupovaná.

Nemám nic proti tomu, aby hostinský jezdil ve Ferrari a každý rok trávil zimní dovolenou v Karibiku. Ať si na to ale vydělá tak, že bude nabízet takové služby, kvůli kterým se do jeho hospody budou sjíždět lidé z celé republiky. Jestli ale vydělává na tom, že ohřívá polotovary hladovým turistům, kteří moc alternativ nemají, tedy kromě toho rohlíku s játrovkou, tak ať se propadne do pekla.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz