Hlavní obsah
Umění a zábava

Zdeněk Pohlreich ugriloval sám sebe. Přidrzlý a povýšený přístup už netáhne

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Pisalek 00

Zdeněk Pohlreich

Televize Prima si od nového pořadu o grilování se Zdeňkem Pohlreichem slibovala asi hodně. Jenže se ukázalo, že opakovaný vtip nemusí být vždy vtipem.

Článek

Rád jsem se díval na několik řad pořadu „Ano, šéfe“. Bylo to nové, neotřelé, zajímavé, někdy hrůzostrašné, jindy hodně vtipné. Bavilo mě, jak se díky pořadu objevilo na gastronomickém nebi několik nových hvězd. Za všechny například Hospůdka u Štěpána na Šumavě, bavila mě i osoba a osobnost Zdeňka Pohlreicha.

Hlášky ostré jako břitva

Jeho přímočarý způsob vyjadřovaní, mnohdy prošpikovaný nějakým tím peprným výrazem, dělil českou společnost na dva tábory. Jedni ho milovali, druzí mu nemohli přijít na jméno. OK, tak už to u televizních pořadů a hvězd občas bývá. Každopádně, jméno Pohlreich táhlo.

Zmizí úplně?

Série ale skončila, a zdálo se, že s ní i Zdeněk Pohlereich, coby hodnotitel kuchařského umění druhých. Před časem ale TV Prima nasadila pořad Česko na grilu. Jenže po pár týdnech se pořad z prestižního vysílacího času odsouvá do méně atraktivních slotů. Proč?

Grilovací show v zimě netáhne

Nejsem mediální odborník, ale nasadit pořad o grilování v době, kdy jsou venku teploty jenom lehce nad deseti stupni Celsia, není možná tak úplně nejlepší nápad. Alespoň já osobně bych se na takový pořad raději díval spíše v období, kdy si budu moci druhý den na zahradě některý z receptů vyzkoušet.

Málo diváků

Tím druhým důvodem pak může být samotný koncept pořadu. Dva moderátoři, kteří s profi vařením neměli nikdy nic moc do činění, možná nabourávali Pohlreichův rukopis, který možná většina diváků v pořadu očekávala. Poslední epizody totiž údajně nesledovalo ani 200 tisíc diváků.

Superstar u grilu nefunguje

V kuchařských show by měli být kuchaři. Třeba jako v projektu Masterchef. Když se do průvodců kuchařského pořadu namíchají kuchaři s moderátory nebo porotci Superstar, nemusí to vždy dopadnout dobře. On totiž takový porotce Superstar oslovuje asi jinou cílovou skupinu, než právě Zdeněk Pohlereich. A o tom to asi celé bude.

„Ano, šéfe“ asi už nic nepřebije

Za mě by bylo asi nejlepší, kdyby se na obrazovky vrátil pořad „Ano, šéfe“. Jednoduchý a přímočarý formát, který nechal vyniknout jak samotného Pohlreicha, tak i jednotlivé účastníky. Takhle to vypadá, že Zdeněk ugriloval sám sebe a nikdo na něj už moc nemá chuť. Škoda.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz