Hlavní obsah

Deset nejděsivějších míst v České republice. Vydáte se tam na výlet?

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: pexels.com

děsivá místa v České republice

Česká republika je zemí bohatou na historii, ale kromě krásných památek a přírodních scenérií nabízí také místa, která vzbuzují strach a respekt.

Článek

Tato místa jsou opředena tajemnými legendami, tragickými událostmi a často i nevysvětlitelnými jevy. Představujeme deset nejděsivějších míst, která by měla navštívit jen ti nejodvážnější.

1. Zámek Houska

Zámek Houska, nacházející se severně od Prahy, je často označován jako „brána do pekla“. Legenda praví, že byl postaven na skále, kde se nacházela hluboká propast vedoucí přímo do podsvětí. Zámek údajně chrání okolní svět před zlem, které by se mohlo šířit z této propasti. Návštěvníci často hlásí podivné zvuky a pocit neklidu.

2. Hřbitov Sedlec, Kostnice v Kutné Hoře

Kostnice v Sedlci je kaple zdobená kostmi více než 40 000 lidí. Místo má zlověstnou atmosféru a působí jako připomínka pomíjivosti lidského života. Při pohledu na lustry a oltáře z lidských kostí si mnozí kladou otázku, jaké tragédie musely tyto kosti vidět.

3. Hrad Zvíkov

Hrad Zvíkov, známý také jako „král českých hradů“, je místem, kde se odehrávají nevysvětlitelné jevy. Věž Markomanka je považována za epicentrum těchto aktivit, kde se návštěvníci setkávají s nevysvětlitelnými zvuky, zjeveními a podivnými pocity. Někteří tvrdí, že na tomto místě straší duchové dávných obyvatel hradu.

4. Kapucínská hrobka

Podzemní chodby v Brně, jsou místem, kde se mnozí necítí dobře. Tato podzemí sloužila jako útočiště, úkryt i místo posledního odpočinku několika kapucínských mnichů. Legenda praví, že zde lze občas spatřit duše těch, kteří zde našli smrt.

5. Čertova stěna

Tento skalní útvar na jihu Čech je spojen s pověstí o čertovi, který se pokoušel přehradit řeku Vltavu, aby zničil klášter ve Vyšším Brodě. Neúspěšný pokus měl za následek vznik tohoto strašidelného místa, kde se údajně stále procházejí duše čertových obětí.

6. Jihlavské podzemí

Jihlavské podzemí je druhé největší v České republice a skrývá mnoho záhad. Nejznámější je tzv. „svítící chodba“, kde stěny vydávají zvláštní světlo. Někteří lidé zde také slyší podivné zvuky a vidí stíny, což dodává tomuto místu tajemnou atmosféru.

7. Tajemný les Bor

Les Bor v Plzeňském kraji je místem, kde se odehrávají podivné a nevysvětlitelné jevy. Místní obyvatelé tvrdí, že se zde v noci objevují záhadná světla a ozývají se podivné zvuky. Les má pověst místa, kde se ztrácejí lidé a kde dochází k nadpřirozeným událostem.

8. Hrad Kašperk

Tento gotický hrad na Šumavě je známý nejen svou krásou, ale i tajemnými příběhy. Návštěvníci hradu často hlásí zjevení duchů, zejména v zimních měsících, kdy je hrad ponořen do mlhy a ticha. Podle legend zde straší duchové stavitelů, kteří zemřeli během výstavby.

9. Zámek Velké Losiny

Tento renesanční zámek je známý svou temnou historií, která zahrnuje čarodějnické procesy v 17. století. Místní obyvatelé věří, že zdejší duchové čarodějnic, kteří byli nespravedlivě odsouzeni a upáleni, stále bloudí po chodbách zámku.

10. Hřbitov ve Velharticích

Velhartice jsou malé městečko na Šumavě, které se pyšní nejen krásným hradem, ale i hřbitovem, který je opředený mnoha záhadami. Místní legendy mluví o nočních zjeveních a o tom, že na hřbitově lze spatřit duše zemřelých, kteří nenalezli klid. Někteří návštěvníci tvrdí, že se zde cítí zvláštně a že z hřbitova vyzařuje nevysvětlitelná energie.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz