Hlavní obsah
Lidé a společnost

Jarka Jarulinka Svobodová a její „Vrásky fuč“. Brzy možná „Svoboda fuč“

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: pixabay.com

plíseň v krémech

Nejdříve radila, jak si doma připravit domácí kosmetiku. Teď Jaroslavu Svobodovou vyšetřuje kriminální policie. Žena s kriminální minulostí měla podvést dva a půl tisíce žen.

Článek

„Ono to funguje“, prohlašovala na sítích.

Jaroslava Svobodová, vystupující na TikToku pod nickem Jarka Jarulinka Svobodová, se stala velmi oblíbenou pro svá videa, ve kterých sdílela, mnohdy i velice bizarní, recepty na domácí kosmetiku. Svým sledujícím začala nabízet své údajně přírodní krémy. Na sítích lhala o jejich certifikaci, složení i způsobu výroby. Její „přírodní zázraky“ ve skutečnosti míchal v kýblu v kuchyni její druh z produktů volně dostupných v obchodech. Navíc byly krémy dodávány v již použitých zavařovacích sklenicích. Zákaznicím prý mnohdy došly žluklé nebo plesnivé. Reklamace Jaroslava Svobodová řešila tak, že nejdříve slibovala, pak nadávala a nakonec blokovala nespokojené zákaznice. Své „přírodní“ krémy prodávala dál. Nakonec přestaly zákaznicím chodit balíčky úplně. Tímto jednáním měla podvést přes dva a půl tisíce žen mezi kterými byly i seniorky či samoživitelky.

Tisíckrát opakovaná lež, přestává být lží.

Nespokojené a podvedené zákaznice Jaroslavy Svobodové na sociálních sítích vytvořily skupinu Jarka Jarulinka (Jarka Svobodová) skutečné recenze, kde si sdílely nejen fotografie došlých „přírodních“ produktů, ale i velmi problematickou komunikaci s Jaroslavou Svobodovou při pokusu o vyřízení reklamace. Její krémy Ministerstvo zdravotnictví označilo za nebezpečné a zakázalo jejich další výrobu. Jaroslava Svobodová však ve svých videích tvrdí, že se jedná pouze o závist a šikanu ze strany poškozených, přitom ale její podvodné jednání již řeší kriminální policie.

U krémů to začalo, ale zdaleka to nekončí.

Ale u nezákonného prodeje krémů pochybné výroby i kvality, které mohly způsobit uživatelům velké kožní a zdravotní problémy, to rozhodně neskončilo. Jaroslava Svobodová se měla totiž dopustit i podvodného jednání, kdy z důvěřivců na sociálních sítích lákala finanční příspěvky na nemocné děti. V jedné sbírce údajně vybírala finanční prostředky pro nemocného chlapečka. V jiné zase k vylákání finančních prostředků z důvěřivců využila dvou nemocných děvčat. Podle rodinných příslušníků ani chlapec, ani dívky finanční prostředky ze sbírek nedostali. Jaroslava Svobodová se tak měla obohatit na úkor nemocných dětí o desítky tisíc korun.

K případu se vyjádřila i známá advokátka JUDr. Klára Long Slámová.

K osobě Jaroslavy Svobodové se na své facebookové stránce vyjádřila i JUDr. Klára Long Slámová, „Není to poprvé, co se Svobodová dostala do střetu se zákonem, v minulosti byla opakovaně trestána pro majetkovou trestnou činnost.“, uvedla. Upozorňuje i na velmi nešťastný pokus Jaroslavy Svobodové o dehonestaci její osoby, kdy si Svobodová zaměnila JUDr. Kláru Long Slámovou s její kolegyní JUDr. Klárou Alžbětou Samkovou, a ve svém příspěvku poukazuje i na nepravdy, které Svobodová o své kauze uvádí, kdy apeluje na další poškozené osoby, aby neprodleně kontaktovaly policii, „Protože dotyčná o řízení lže (dokonce se vymlouvá na to, že škodu nemůže uhradit, protože jí to policie zakázala, což je samozřejmě lež) a vymlouvá se i na další nesmysly (což je pro tyto podvodníky typické), napadá poškozené a nově i mě (kdy si mě ještě k tomu „plete“ s kolegyní Samkovou), doplňuji žádost Policie ČR následovně: Jedná se o paní Jaroslavu Svobodovou, nar. 1982 (a jejího manžela), která své výrobky propaguje pod profilem Jarka Jarulinka – zejména na síti Tik Tok. Osoby, které se dosud policii neozvaly a byly ze strany Svobodové poškozeny tím, že si objednaly zboží, které jim nedorazilo, nebo přišlo jiné, než objednané, prosím, aby na email vyšetřujícího policisty jan.popcak@pcr.cz zaslaly základní informace ke svému případu.

Lidská důvěřivost a naivita nezná mezí.

Ačkoliv by se o osobě Jaroslavy Svobodové dalo říci mnohé, přívlastek „důvěryhodná“ k nim rozhodně nepatří. Zřejmá fakta, jako je rozhodnutí Ministerstva zdravotnictví o zákazu prodeje nebezpečné kosmetiky, zahájené vyšetřování Jaroslavy Svobodové kriminální policií a její trestní minulost za majetkovou trestnou činnost, naznačují, že se nejedná o „naivní“ začínající podnikatelku, ale manipulativní a bezskrupulózní podvodnici. Přesto se ještě stále najde dostatečné množství naivních důvěřivců, kteří jsou ochotni bez rozmyslu uvěřit laciným a prvoplánovým manipulativně využívaným falešným emocím, které Jaroslava Svobodová ve svých videích s oblibou používá. Snaží se tak prezentovat jako údajná oběť kyberšikany. Nezbývá tedy nic jiného než těmto důvěřivcům přát brzké prozření, pokud možno bez majetkové újmy. Obětem Jaroslavy Svobodové tedy ještě jednou připomínám, pro nahlášení vaší újmy použijte emailovou adresu jan.popcak@pcr.cz.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz