Hlavní obsah
Aktuální dění

Co má Mbappé za problém s Macronem?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Pixabay

Francouzský prezident Emmanuel Macron chtěl po finále MS na hřišti utěšit hvězdu své země, ale třiadvacetiletý Kylian Mbappé se od něj podrážděně odtahoval. Dokonce mu měl říct: „Jdi ode mě!“ Proč?

Článek

Ve Francii už Macronovi vyčítali, že do kontroverzního dějiště MS vůbec letěl, a to hned dvakrát. Nejen kvůli nedodržování lidských práv, ale nově i kvůli korupční aféře, která otřásá Evropským parlamentem a s kterou jsou představitelé Kataru spojení.

Předpokládejme ale, že tohle Mbappého zas tak nepálí, když už si pět let vydělává v klubu PSG, kteří právě Katařané v Paříži vlastní.

A že by si v tom návalu smutku rychle spočítal, že ho Macron využívá, aby „doma“ nahnal „odpustkové“ politické body, taky není moc pravděpodobné.

Tihle dva spolu ale mají ještě jednu nedávnou historku, která by Mbappého podrážděnost mohla vysvětlovat.

O Mbappého letos v létě hodně stál Real Madrid. Nejslavnější klub fotbalové historie a sen každého fotbalisty, včetně Mbappého. Jenže katarští majitelé PSG (kteří ve Francii hodně investují) o svou největší hvězdu nechtěli přijít. Peníze a sliby nepomáhaly, a tak povolali do boje svou největší zbraň – dlouhodobého spojence Macrona, aby Mbappého přesvědčil zůstat.

„Chci, abys zůstal. Jsi pro celou zemi moc důležitý na to, abys teď odcházel. Nechci, abys odcházel,“ měl Macron podle respektovaných médií říct Mbappému, pro kterého už jen to, že „mluvil s prezidentem o své kariéře“, prý byla velká věc. A tak poslechl a zůstal.

Jenže podzim mu nevyšel úplně podle plánu. Mbappé byl po Messim a Neymarovi až třetím nejproduktivnějším hráčem týmu, musel se hádat o penalty (kopal jen tři – stejně jako Neymar), a nelíbil se mu ani výběr klubových posil.

Na hřišti vypadal podrážděně, znuděně až bez zájmu. I jeho vlastní fanoušci se proti němu začali obracet zády. Katařané z něho podle nich „supersmlouvou“ s neomezenými pravomocemi udělali „namyšleného prince“, který nehraje pro tým a kterého by v týmu raději neměli.

A problémy se nabalovaly, až v říjnu prosáklo, že Mbappé je v Paříži nespokojený a chce z PSG odejít.

Až dosud jsou to vše potvrzené informace. A na závěr jedna spekulace, která nás vrátí na katarský trávník: Dává to Mbappé všechno za vinu Macronovi, který ho kvůli katarským petrodolarům oblbl, aby v Paříži zůstal?

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz