Hlavní obsah
Sport

Senzační klauzule v Ronaldově smlouvě. Odejde v létě do Newcastlu?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Al Nassr

V Ronaldově smlouvě má být klauzule, která mu umožňuje vrátit se do Premier League, pokud se Newcastle kvalifikuje do Ligy mistrů. Jak k tomu došlo?

Článek

Arabský klub Al Nassr, kam Cristiano Ronaldo před pár dny oficiálně přestoupil, loni uzavřel strategické partnerství se společností Qiddiya Investment Company, kterou stoprocentně vlastní saúdskoarabský Veřejný investiční fond.

Ten, který od roku 2021 vlastní i anglický Newcastle.

Španělský deník Marca včera přišel se zprávou, že v Ronaldově smlouvě má být klauzule, která mu umožňuje do Newcastlu přestoupit, pokud se anglický klub kvalifikuje do Ligy mistrů.

A k tomu má Newcastle v polovině soutěže velmi dobře našlápnuto. Aktuálně se v tabulce Premier League nachází na třetím místě, přičemž do Ligy mistrů postupují první čtyři týmy. Takže by k senzačnímu přestupu teoreticky mohlo dojít už letos v létě.

O údajné klauzuli v Ronaldově smlouvě už píšou i velká britská média, ale všechna se odvolávají na deník Marca, jenž však svůj zdroj neuvedl. Klidně jím může být anonymní twitterový účet s devíti sledujícími, který vznikl teprve předevčírem.

Nicméně podobné pohyby v klubech ve strukturách jednoho majitele nejsou ve fotbalovém světě ničím výjimečným.

Třeba legenda londýnské Chelsea Frank Lampard si takhle na sklonku kariéry zahrál za Manchester City i New York City, jež pro změnu patří vládnoucí rodině Spojených arabských emirátů.

Spekulacím nahrává i fakt, že Ronaldo stále drží rekord v počtu gólů nastřílených v Lize mistrů – před odvěkým rivalem Lionelem Messim, jenž už na něj ztrácí jen jedenáct branek. A v dresu PSG jich ještě určitě několik přidá.

Proč by s takovou klauzulí neměl souhlasit, když mu na tomto rekordu vždycky tak záleželo? A proč by ji arabští majitelé do smlouvy neměli zařadit, když v Evropě jim Ronaldo udělá lepší reklamu než v soutěži, která „nikoho“ nezajímá?

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz