Hlavní obsah
Umění a zábava

Miroslav Ševčík odvolán. Jde o důkaz, že se naše společnost umí bránit

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Pixabay

Naše liberálně demokratická společnost konečně odstranila jednu skvrnu, která ulpívala na našem univerzitním školství.

Článek

Dosavadní děkan Národohospodářské fakulty si dnes převzal rozhodnutí o odvolání z funkce. Nebudeme se zabývat úvahami, jak mohla naše společnost dopustit, že se osoba s tak toxickými názory vůbec mohla o takovou funkci ucházet, pojďme si spíše rozebrat příčiny, proč je dobře, že k odvolání konečně došlo.

Miroslav Ševčík se dozajista bude ohánět tím, že Národohospodářská fakulta, které šéfoval i v minulosti, byla opakovaně oceněna jako nejlepší ekonomická fakulta veřejných a soukromých vysokých škol u nás. Jenže zapomíná na to, od čeho tady školství skutečně máme.

Miroslav Ševčík si myslí, že ideálním absolventem jeho školy je někdo, komu se nahustí do hlavy nepřeberné množství informací, vědomostí a dovedností, které jsou poté uplatněny v ekonomické realitě. Neuvědomuje si, že škola je především místem setkávání, kde se toho pedagogové od studentů mohou naučit přinejmenším stejně jako studenti od pedagogů. Univerzita je místem, kde by měl mít člověk prostor věnovat se aktivismu, ale i svým koníčkům, vyzkoušet si moderní životní styly, vyjasnit si svou sexuální orientaci a gender a přemýšlet, kam by se měla ubírat naše společnost. Tohle všechno dokážeme nesmyslným drillem a důrazem na studium v mladých studentech zabít. Což o to, aktivismu se věnoval i děkan Ševčík, ale v jeho případě šlo o aktivity podvratné, škodlivé a stojící proti hodnotám, které si v liberální demokracii nesmíme nechat rozvracet.

U Miroslava Ševčíka nás měl varovat už jeho vzhled. Nosí dlouhé neupravené vlasy, čímž dává veřejně najevo svůj obdiv k pokleslé beatové kultuře. Děkan fakulty veřejné školy by podle mého názoru měl chodit vždy upraven a jeho účes by měl na první pohled říci, že jde o vědeckého pracovníka a nikoliv vlasatce opíjejícího se kdesi na undergroundových koncertech a vymýšlejícího, jak škodit našemu zřízení.

Miroslav Ševčík byl tedy odvolán a já doufám, že si již brzy dokážeme posvítit i na další osoby, které působí na pozicích, na kterých by v liberálně demokratickém zřízení působit neměly.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz