Hlavní obsah
Psychologie

Jak poznat sázkaře? Mnohdy o tom nejbližší neví

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Seznam.cz

Závislostí na sázení sportovních zápasů trpí stále více lidí. Častokrát o problému ale neví ani nejbližší.

Článek

Sázení je velmi častá závislost dnešní doby. Mnohdy však ani nejbližší rodina neví, že jejich dítě, rodič, partner, sourozenec má tento problém, který často končí tragicky i pro blízkou rodinu.

Poznat sázkaře totiž není vůbec jednoduché, pokud ale sázení už propadne pak velmi pravděpodobně projevuje několik z následujících příznaků.

1. Tráví hodně času na telefonu sledováním zápasů

V dnešní době tráví na mobilu lidi dost času, sázkař však vydrží koukat do telefonu několik hodin v kuse a sledovat vývoj jeho tiketu.

2. Sleduje zápasy, který by běžný člověk nesledoval

Pokud váš známí sleduje neznámé cizí kluby, například sleduje ráno 2. čínskou fotbalovou ligu, tak věřte, že se nechce pouze podívat na fotbal, ale s největší pravděpodobností má na tento zápas vsazeno.

3. Neustále mu chodí notifikace z různých zápasů a různých sportů

Pokud vašemu známému chodí například z Livesportu jedna notifikace za druhou, od několika různých klubů a různých sportů, tak také pravděpodobně nebude pouze fanoušek, ale sleduje aktuální vývoj tiketu.

4. Nevydrží bez kontroly telefonu

Sázkař často nevydrží pokud se mu zrovna odehrává tiket nesledovat telefon, proto sleduje telefon i v situacích, kdy by nesázkař mobil nesledoval. (Například na návštěvách, odbíhá často na záchod s telefonem, na výletě…)

5. Změny nálad

Tito lidé mají velmi časté výkyvy nálad. Dokáže změnit náladu z minuty na minutu, například veselému člověku přijde notifikace, že jeho tým inkasoval gól a hnedka reaguje špatnou náladou, pokud se vývoj otočí, tak jsou znovu ihned šťastní.

6. Nervozita, vztek a bezdůvodná naštvanost/podrážděnost

Sázkařům tikety většinou nevychází, proto jsou v průběhu tiketu zoufalí, rozčilují se na hráče a pokud se nedaří, tak mají často vztek i na své okolí a reagují podrážděně.

7. Nebaví se s vámi o penězích - dotazy na peníze je vytáčí, sami si nic nekupují

Pokud se sázkaře zeptáte, na finance, tak je často vytočí normální otázka, jako jestli půjde nakupovat, jestli si nechce/vám koupit něco. Sami sobě nikdy nic nekupují (oblečení, vybavení…).

8. Nikdy neušetří žádné peníze, často ani nevyjdou

I když mají nadprůměrný příjmy, tak stále nemají peníze, často si tak musí ještě půjčovat, protože jim peníze ani nezbydou.

9. I o víkendech chodí spát pozdě a stávají brzy

Většina lidí si chce o víkendu přispat a dospat tak pracovní týden. Sázkaři ale nemají problém sledovat v pátek večer ligu do půlnoci, poté shlédnout zápas NHL do 3 h a ráno už se budit kolem 7 h a sledovat tenis.

10. Mají přehled téměř o všech výsledcích, pravidlech a následujících zápasech

Často mají dokonalý přehled o sportech, a to ať od znalosti pravidel všech možných sportů (baseball, volejbal, basketbal, fotbal, tenis, stolní tenis, hokej, esporty, kriket, curling…). Mnohdy znají dokonale pravidla téměř většiny sportů. Mají přehled o aktuální dění a výsledcích, z hlavy běžně ví, kdo vede momentálně různé fotbalové a hokejové ligy, jak dopadli včera různé zápasy a také ví, které zápasy se budou dneska hrát.

Člověk, který nesází, tak zná pravidla pár sportů, který ho baví, výsledek zná sotva týmu který sleduje a tabulku dokáže odhadnout také maximálně ligy, kterou sleduje. Běžně ani neví, které zápasy se mají dnes hrát.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz