Hlavní obsah
Internet a technologie

Nejlepší youtube kanály, u kterých se něco přiučíte

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Jiří Vítek / Seznam.cz

V následujícím seznamu si představíme nejlepší youtube kanály, které je dobré znát, pokud se chcete dozvědět zábavnou formou důležité a zajímavé informace.

Článek

5. Segment

Youtuber, který si říká Tony točí zhruba 15 minutové videa o všech možných tématech okolo nás, jako jsou technologie, internet, kultura ve světě a společnosti. Momentálně má 88 000 odběratelů a průměrnou sledovanosti videa okolo 150 000. Jeho videa jsou skvěle zpracované, doplněné obrázky a plné užitečných informací. Natáčí zhruba rok a video vydává video přibližně jednou za 2-3 týdny, na kanálu má 58 videí, o to jsou ale propracovanější.

4. TopTradingCZ

Youtube kanál, kde slyšíme pouze hlas youtubera. Videa jsou doplněny obrázky k danému tématu. Natáčí zhruba 6 minutová videa o faktech a zajímavostech z celého světa. Momentálně má 674 000 odběratelů a videa mají sledovanost kolem 100 000. Videa jsou dobře zpracované, plné základních důležitých informací, žádné okecávání. Natáčí cca 7 let a videa vydává 3× týdně, na kanálu má 1100 videí.

3. TOP věci do 2 minut

Youtube kanál, kde slyšíme pouze hlas a videa jsou doplněni obrázky. Natáčí videa plná zajímavostí, věcí k zamyšlení, lifehacků, které dokážou krásně shrnout do 2 minutového videa. Momentálně mají 359 000 odběratelů a sledovanost kolem 30 000 na video. Natáčí cca 6 let a vydávají videa každý 2 dny a na kanále mají přes 1300 videí.

Před půl rokem si založili druhý kanál s názvem Do 2 minut +, kde natáčí delší videa, kolem 17 minut, kde už vidíme i samotného youtubera, zde se danému zajímavému tématu věnují velmi do hloubky a hodně se toho dozvíte – na tomto kanále mají zatím 27 000 odběratelů a 16 videí.

2. Jirka vysvětluje věci

Youtuber Jirka, vystupuje ve videích vizuálně a doplňuje je obrázky. Natáčí videa o aktuálních tématech a různých fenoménech současné doby. Také se věnuje podvodům a odhalováním triků a nekalých praktik, kde učí sledující bezpečnosti a prevenci před všelijakými možnými krádeži na internetu. Videa má dokonale propracované, zajímavé a zábavné. Momentálně má 316 000 odběratelů a na videích má běžně přes 500 000 shlédnutí, natáčí 3 roky a má 89 videí. Vydává pouze 1-2 videa do měsíce, ale o to propracovanější videa jsou.

1 . Kluci z Prahy

Youtubeři Janek, kterého vidíme na videích, a Honza, který je za kamerou. Natáčí videa hlavně o Praze, kde ukazují všechny možné zajímavosti města, kde se nejlépe najíst, kde jsou nejlepší ceny, kam se dostat zdarma. Také natáčí videa, kde upozorňují na podvodníky v Praze a chytají podvodníky. Pomáhají zlepšit situaci na hranicích pro turisty a celkový stav Prahy. Jejich náměty se často zabývají nejvyšší činitelé, protože mají něco do sebe. Momentálně mají 528 000 odběratelů, natáčí cca 3 roky a mají 197 videí, které mají sledovanost kolem 500 000. Vydávají video 1× týdně – o to jsou ale zase zajímavější a člověk se těší na neděli, až vydají nové.

Své videa natáčí i v angličtině pro turisty na kanále Honest guide, kde mají pře 1 330 000 odběratelů.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz