Hlavní obsah
Názory a úvahy

Proč mladí sledují bizarní influencery a staří by to měli chápat

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Pexels

Často slyšíme názor, že dnešní generace se dívá na samé pitomosti. Starší generace v tom mají pravdu. Neměli by ovšem mladé lidi soudit, protože mnoho z nich je úplně stejných. Nesledují ovšem bizarnosti na YouTube, ale v televizi.

Článek

V mladé generaci je znají téměř všichni. Influenceři, kteří se rádi předvádí a u toho se natáčí na nejrůznější platformy jako YouTube či TikTok. Někteří je sledují, protože je mají rádi a jsou jejich vzorem, další protože se jim smějí a ostatní zase čistě ze zvědavosti. V dnešní době se může internetovou celebritou stát kdokoliv a stačí k tomu mobilní telefon.

Generace narozená v polovině 20. století, které se přezdívá boomeři, tomu ovšem nerozumí. Plně nechápou, jak se člověk typu ShopaholicAdel, Datel nebo třeba Sugar Denny mohou stát slavnými a vydělávat relativně velké peníze za sezení před telefonem nebo kamerou. Co víc, někteří jimi vyloženě pohrdají.

Boomeři jsou úplně stejní

Nepochopení ze strany boomerů je dáno rychlým rozmachem technologií. V době, kdy oni vyrůstali, neexistovali žádné platformy typu YouTube, kam by mohl svoji tvorbu nahrát kdokoliv. V jejich mladých letech byla hitem televize a maximálně se v trafice dala koupit knížka se sprostými vtipy.

Televizní zábava ovšem podléhá větším standardům než současné online platformy. Na internet si můžete nahrát v podstatě cokoliv a jediné, co musíte splňovat, jsou zásady komunity.

To, že mladí lidé vyhledávají bizarnosti by ale nemělo být bráno nijak negativně. Dělají to totiž všichni. Akorát místo youtuberů někteří sledují Výměnu manželek, Prostřeno! a další podobné show. Ty jsou plné bizarností, které jsou ovšem přístupné v televizi. Nejspíš proto tato zábava přijde generaci boomerů v pořádku. Jediný rozdíl je, že v televizi to musel schválit někdo s rozhodující pravomocí. Ten se spíše než na smysluplnost programu dívá na sledovanost, kterou mají tyto pořady vysokou.

Všichni máme rádi bizarnosti

Nejrůznější formy bizáru nás provází celou historii lidstva. Vzpomeňme si na oblibu panoptik, kde v 19. století byly vystavováni tělesně handicapovaní. Dále v historii můžeme najít nejrůznější extravagantní oblékání a kostýmy. Časté byly nejrůznější druhy zápasů, například v Římě.

Každý máme svoji oblíbenou formu zvláštností, které rádi sledujeme. Je úplně jedno, jestli nás k tomu vede nuda, zvědavost nebo jiný důvod. Neměli bychom ovšem pohrdat zábavou ostatních jenom proto, že jí nerozumíme.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz