Hlavní obsah
Astrologie

Komu v ruce tarot šustí

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Jistě znáte úsloví, komu v ruce karty šustí, toho štěstí neopustí. Platí to pro všechny karty?

Článek

Známé úsloví, komu v ruce tarot šustí, toho štěstí neopustí, se vztahuje zvláště, a především k výkladu tarotových karet, speciálně k výkladu karet s přihlédnutím k astrologickým konstelacím, a to všechno naprosto moderně a na dálku po mailu. V dnešní době, kdy internet funguje prakticky všude, se dá provést i výklad karet tzv. ONLINE nebo se prostě na dálku karty vyloží a potom se všechno sepíše, vloží do úhledného mailu a pošle. Možnosti komunikace jsou doslova bezbřehé, a to je právě to, co zde ještě před třiceti či čtyřiceti lety nebylo.

Zažil jsem výklady karet po telefonu, s tím se tady snažilo svého času exhibovat maďarské Ezo a později se na výklad karet po telefonu vrhlo ještě pár menších firem, ale má to svoje specifika, která je dlužno dodržovat a může být spokojenost na obou stranách.

Myslím, že chvíle, kdy jsem se rozhodl pro výklad tarotových karet jako pro své životní poslání, byla nejšťastnějším okamžikem mého života. Občas jsem si připadal jako v oné známé písničce Balíček karet, kdy udatnému vojákovi nahradil balíček karet kalendář, bibli, hodinky, zápisník, tričko, deku, toaletní papír, ubrousky, cigarety a když bylo nejhůře, tak voják mohl své karty sníst jako sušenky, jednou kartou se oholit, druhou učesat a nastoupit ráno k útoku. Bylo toho prostě hodně, dokonce se dal pomocí karet i rozdělat oheň a ohřát na něm večeři. Opět z karet. A tento příběh je pravdivý, protože ten voják se jmenovat T. Texas Taylor. No, dobře.

Však dosti již humoru, je pravda, že když jsem začal vykládat tarotové karty, seznámil jsem se s obrovským množstvím lidí, s nimiž bych se s největší pravděpodobností nikdy nesetkal, ani bych se s nimi neseznámil, kdybych dělal třeba řidiče tramvaje nebo autobusu nebo vysokozdvižného vozíku, popeláře, pochůzkáře, číšníka, hodinového manžela nebo hodinového manažera, doktora, zubaře nebo žonglujícího číšníka. I kdybych přitom chodil po chůdách a z rukávů vystřeloval konfety.

K tomu dlužno přičíst i skutečnost, že jsem o tarotech a o výkladech tarotů často psal do různých časopisů a do bulváru a poskytoval rozhovory nejenom do časopisů, do novin a do bulváru, ale také do rádia a do televize a to přinášelo opět další a další známosti a klienty, takže v krátké době se dalo mluvit o tisících a možná i statisících, popřípadě miliónech lidí, kteří se během svého života setkali s mým článkem nebo výkladem nebo povídkou, fejetonem, publikací, rozhovorem, knížkou, scénářem a často i fotkou, samozřejmě opět na téma výklad tarotových karet a jak se připravit na to, co nás může v budoucnosti vyděsit.

Začal jsem nabízet horoskopy a články známým, co něco prodávali a díky této spolupráci se jim zvyšovaly počty spokojených zákazníků a mně se zase zvyšovaly počty klientů, kteří byli zvědaví na rozbor svého horoskopu. I když někdy se jednalo spíše o horoskop, ale když víte, že všechno zlé jednou přejde a po zlých časech přijdou časy dobré, tak se toho dá vydržet hodně.

Dále mě docela těší, že mnoho lidí začalo přemýšlet nad nekonvenční otázkou, co by měli nebo mohli udělat, aby se vydali stejnou cestou za celoživotním úspěchem jako já. Protože, ruku na srdce, když si řekneme, kolik lidí se živí nebo drží nad vodou stejně jako já? Moc jich nenajdete.

Přitom je to škoda, protože naučit se to může každý.

Nejdříve si řekněme, co všechno bych měl umět, abych se uživil jako vyhledávaný kartář, astrolog, terapeut, spisovatel, copywritter, konzultant pro všední i méně všední záležitosti – je toho poměrně dost, ale stále vycházím z toho, že když jsem to zvládl já, tak to zvládne každý. Kdybych to měl k něčemu přirovnat, tak je to asi na té úrovni, jako kdybyste se měli naučit psát na klávesnici na úrovni slečinky, která právě s úspěchem zakončila střední ekonomickou školu a k tomu si udělali řidičák na auto a na motorku. Je na tom něco nadpřirozeného? Řekl bych, že ne.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz