Hlavní obsah
Sport

„Adam Ondra křičí při lezení, jako když prožívá orgasmus,“ prohlásil britský komik John Oliver

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Sandro Halank / Wikipedia Commons / CC BY-SA 4.0

Adam Ondra

John Oliver je ve Velké Británii a USA velkou hvězdou. Moderuje svůj vlastní pořad, kde hodnotí události uplynulého týdne s názvem Last Week Tonight with John Oliver. V nedávné epizodě se dokonce vyjádřil o české horolezci Adamu Ondrovi.

Článek

John Oliver začínal jako stand-up komik a postupně se vypracoval až na hvězdu první velikosti s vlastním pořadem, ve kterém v žertovné a často i ironické rovině popisuje události uplynulého týdne. I z každé dramatické situace dokáže John Oliver svým humorem udělat legraci, které se člověk od srdce zasměje. A právě proto jeho pořady sledují miliony lidí po celém světě. Jeho pořad zaznamenal v souhrnu více než 3,5 miliardy shlednutí.

V posledních epizodách se hodně zaměřuje na olympijské hry, ve kterých komentuje dění v Paříži. A neunikne mu vůbec nic. Skvěle zaglosoval například o čistotě vody v Seině, zaměřil se ale i na českého sportovce Adama Ondru. Toho sice uvedl se všemi náležitostmi, následně ale pustil záznam, ve kterém Adam Ondra leze po skále a přitom vydává hlasité zvuky a doslova kříčí.

John Oliver glosoval jeho výkřiky výrokem, že takové zvuky nemůže vydávat lezec, takové zvuky totiž vydává muž při orgasmu. Doslova Ondrovy výkřiky přirovnal k orgasmu jeho televizního konkurenta Jima Cramera, který má v USA taktéž vlastní pořad, který se ale soustředí na finance a investice a spekulace s nimi spojené.

Adama Ondru tak znají kromě celého Česka i v USA, kde pořad Johna Olivera vysílají. Skřeky, které při lezení vydává, mohou být vskutku zdrojem zábavy, přesto však každý musí obdivovat, co na skalách či stěnách Ondra dokáže. V 31 letech má za sebou totiž již mnoho mezinárodních úspěchů. Ve světovém poháru byl již třikrát zlatý a čtyři zlaté medaile dovezl i z mistrovství světa. A z mnoha dalších světových šampionátů si domů přivezl i tento nejcennější sportovní kov. A není divu. Lezení je pro něj láskou již od útlého dětství. Už ve dvanácti letech totiž patřil mezi deset nejlepších lezců světa v obtížnosti.

Ve světě lezectví je Ondra doslova legendou. V roce 2017 realizoval vlastní projekt a sám přelezl nejtěžší cestu na světě o obtížnosti 9c. Tím opět posunul lezectví o krok kupředu a zajistil si tak místo v historii tohoto sportu. A i letos předvádí své umění na olympijských hrách v Paříži.

Sportovní lezení, kterému se Ondra věnuje, bylo mezi olympijské sporty zařazeno teprve nedávno. Poprvé měli lezci možnost se podívat na letní olympijské hry v Tokyu 2020, které se ale kvůli pandemii covidu odehrály až o rok později. Z této olympiády si však Ondra bohužel žádnou medaili neodnesl. Letos má tak jedinečnou možnost do své sbírky úspěchů přidat i medaili z olympijských her, nakročeno k tomu má výborně. A až o tu medaili bude Adam Ondra bojovat, bude celý národ sedět u televizních obrazovek a držet mu palce.

Zpracováno na základě:

a na základě sledování pořadu Last Week Tonight with John Oliver (řada 11, epizoda 17, datum vysílání 21.7.2024)

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz