Hlavní obsah
Umění a zábava

Bubílková už to s tím kritizováním dost přehání: Čvančarovou označila za rolbu, Rakušana za Kuliočka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Evernit / Wikipedia Commons / CC BY-SA 4.0

Zuzana Bubílková

Zuzana Bubílková patří k dlouholetým komentátorkám politické situace. Už před mnoha lety slavila úspěchy s Miloslavem Šimkem v jejich společném pořadu. Tehdy šlo ale o inteligentní humor.

Článek

Zuzanu Bubílkovou si mnoho lidí spojuje s Miloslavem Šimkem a pořadem S politiky netančím, později pak Politické harašení. Jednalo se o satiru, kterou tito dva komici na jevišti pravidelně předváděli a glosovali tak aktuální politickou situaci. Jenže Miloslav Šimek už téměř dvacet let není mezi námi a Zuzaně Bubílkové nezbylo nic jiného, než začít dělat politickou satiru sama.

Jenže s inteligentním humorem už to dávno nemá nic společného. Její pravidelné relace na Youtube s názvem Bez urážky se strefují opravdu do každého. A vlastně už se nemusí jednat ani o politiky. Když si před rokem a půl Zuzana Bubílková vystřelila z Dagmar Patrasové a v jednom ze svých příspěvků na Instagramu pod fotografií s nealkoholickým pivem napsala, že má žízeň jako Dáda, už to bylo trochu za hranou.

To, co ale můžete slyšet v jejím poslední relaci Bez urážky je trochu přes čáru. Nejde už vůbec o satiru, ale pouze o urážení co největšího počtu lidí během sedmiminutové stopáže. Jen namátkou lze zmínit, že o ministru Jurečkovi Zuzana Bubílková řekla, že je sice křesťan, ale paří jako ateista. Pustila se ale i do Tomia Okamury, o kterém konstatovala, že z něj nakonec opravdu bude Pitomio, jak o něm před časem napsal týdeník Reflex. Rakušana zase přirovna ke Kuliočku. Tu největší urážku si ovšem nechala nakonec.

A ta rozhodně neměla nic společného se satirou. Komentovat v takovém pořadu výstup Jitky Čvančarové na Sněžku bylo až krajně nemístné. Zuzana Bubílková si přesto neodpustila poznámku, že si cestou na Sněžku pletli turisté Čvančarovou s rolbou. Je tohle opravdu inteligentní humor?

Ne, samozřejmě že není. Vysmívat se někomu za to, jak vypadá, jakou má postavu, nebo dokonce za případné slabosti či nemoci, které ho trápí, je za hranou už hodně daleko. Kam se poděla ona satira, kterou nám Bubílková se Šimkem zpříjemňovali večery? Inteligentní a příjemné bilancování na hraně korektnosti se dá pochopit. Tohle je ale jen sled urážek, které mohou člověka zabolet. O inteligentním humoru rozhodně nemůže být řeč.

Každý, kdo se chystá urážet lidi kolem sebe, by si měl nejdříve zamést před svým prahem. A přesně to by měla udělat i Zuzana Bubílková.

Zpracováno na základě:

a vlastního názoru

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz