Hlavní obsah
Lidé a společnost

Matteo Bocelli: Syn slavného zpěváka nádherně zpívá a vypadá jako z módního časopisu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: InfoBrunhildmedia / Wikipedia Commons / CC BY-SA 4.0

Matteo Bocelli se svým otcem Andreou

Andrea Bocelli je jeden z nejslavnější tenoristů světa. Jeho nádherné árie dodnes rozeznívají jevištní prkna po celém světě. Před světem ale dlouho ukrýval jedinečný talent svého syna. Jeho syn Matteo kráčí v otcových stopách.

Článek

Andrea Bocelli proslul v 90. letech jako pěvec italských árií, později pak i jako jedinečný hlas světové populární hudby. Zpíval s největšími hudebními hvězdami mezi něž rozhodně patří Luciano Pavarotti, Eros Ramazzotti nebo Céline Dion. Patří bezesporu k největším talentům italské hudby posledních desetiletí. Poměrně nedávno se ale svět dozvěděl o tom, že má i neméně talentovaného syna.

Matteo Bocelli se narodil v roce 1997 v době trvání prvního Bocelliho manželství. Bocelli později přiznal, že si nikdy neuvědomil, že jeho syn má podobné vlohy jako on a že umí krásně zpívat. Musela mu to říci až Matteova matka v roce 2016. Když už si toho byl Andrea vědom, začal dělat vše proto, aby svému synovi v počátcích jeho kariéry pomohl.

V roce 2018 společně nazpívali duet s názvem Fall On Me, kterým se Matteo Bocelli uvedl na hudební scénu. Píseň vyšla na albu jeho otce a proslavila ho po celém světě. V roce 2020 dostal Matteo příležitost nazpívat titulní píseň k novému filmovému zpracování klasické Disneyovky Lví král. Spolupracovat na tomto projektu a moci zpívat píseň Eltona Johna pro něj byla čest.

Později začal Matteo s vlastní tvorbou a vydal své debutové album. Ke spolupráci se svým otcem se ale často a rád vrací. V roce 2022 vydal s ním a se svou sestrou Virginií vánoční album, kde je doprovodil jeho starší bratr Amos na klavír. Naposledy nazpíval se svým otcem jeho největší hit Con te partiro. Produkce tohoto hitu se ujal oskary oceněný Hans Zimmer.

Matteo působí navenek velmi introvertním dojmem, o svém životě nikdy veřejně nemluvil, nikdy se ani nezmínil o tom, že by měl partnerku. Je považován za jednu z nejrychleji rostoucích hvězd nového hudebního žánru na pomezí populární hudby a opery. Na podporu propagace svého prvního sólového alba započal na podzim loňského roku světové turné, které pokračuje i v letošním roce. V jeho rámci objede Evropu, USA i Austrálii.

Matteo Bocelli si už ale zkusil i jinou profesi - herectví. V roce 2022 si zahrál ve filmu Tři tisíce let touhy, který popisuje příběh doktorky, která při svých cestách po Istanbulu objeví kouzelnou láhev, ve které se ukrývá džin. Ten jí nabídne splnění třech přání a přitom jí vypráví o tom, co za dobu své existence zažil. Matteo si ve filmu zahrál roli osmanského prince Mustafy. K filmu nazpíval také singl.

Andrea Bocelli měl velké štěstí, protože všechny jeho děti jsou nesmírně talentované a všechny svým způsobem tíhnou k jeho celoživotní lásce, k hudbě.

Zpracováno na základě:

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:
Andrea Bocelli

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz