Hlavní obsah
Lidé a společnost

Mladá a pohledná Danuše Nerudová: Náš kandidát do Evropského parlamentu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Instagram Danuše Nerudové (@danusenerudova)

Danuše Nerudová (uprostřed)

Danuše Nerudová je jednou z hlavních tváří voleb do Evropského parlamentu, ve kterých má velkou šanci na úspěch. Do povědomí široké veřejnosti ale vešla už při loňských prezidentských volbách.

Článek

Danuše Nerudová se narodila v roce 1979 v Brně a Česko ji dnes zná zejména jako kandidátku na prezidentku z loňských prezidentských voleb a jako současnou kandidátku do Evropského parlamentu. Kromě toho je ale i vzdělaná ekonomka a vyučuje na vysoké škole. Po čtyři roky byla dokonce rektorkou Mendelovy univerzity v Brně. Má tak všechny předpoklady k tomu, aby nás úspěšně v Evropském parlamentu reprezentovala.

V politice se ale začala angažovat ještě před prezidentskou volbou. Už v lednu 2018 byla jmenována předsedkyní Komise pro spravedlivé důchody. A přestože se chystá na svou kandidaturu do Evropského parlamentu už delší dobu, dlouho nebylo jasné, za kterou stranu bude kandidovat. Nechávala si tak otevřená zadní vrátka, a to byl velmi chytrý tah hodný českého europoslance.

Danuše Nerudová o sobě tvrdí, že je mladá pohledná. Někomu to může na první pohled přijít jako ukázka egocentrismu, ale u Nerudové je to spíše zdravé sebevědomí. Její slova přece nemůže nikdo vyvrátit. Stačí se podívat na její fotografie či příspěvky. Ročník narození to také potvrzuje. Pokud by se Danuše Nerudová dostala do Evropského parlamentu, nejenže by jistě skvěle reprezentovala Českou republiku, zároveň by se stala jednou z našich nejpohlednějších poslankyň.

V souvislosti s její kandidaturou ji teď můžeme mnohem častěji vídat na televizních obrazovkách a je hostem mnoha televizních diskuzí a pořadů. A to je jen další správný tah. Od prezidentských voleb uběhl více než rok, a tak je třeba se divákům trochu připomenout. V takových pořadech Danuše exceluje a ukazuje své morální a intelektuální přednosti.

Její zkušenosti s politikou by nám v dalším směřování Evropské unie a s ní i našeho státu mohly být výraznou výhodou. Danuše Nerudová už mnohokrát prokázala, že se neztotožňuje s názory žádné konkrétní politické strany, ale že vždy hlásá a prosazuje to, co uzná za vhodné a co ji přijde správné.

Že se v politice neztratí, prokázala už při prezidentských debatách. V nich neměla lehké soupeře. Stáli proti ní Andrej Babiš a Petr Pavel. Přestože ji Petr Pavel v jednom rozhovoru nechtěně urazil, přešla to s noblesou. A tomu se říká profesionalita. Hájila se i proti útokům předsedy hnutí ANO Andreje Babiše. Vždy to navíc bylo v mezích slušnosti a korektnosti. To velká část našich politiků často nezvládá.

Danuše Nerudová je sice matkou, ale to jí v žádném případě nebrání se starat nejen o své děti, ale i o svou zemi. Až jednou možná bude sedět v europarlamentu, tak teprve pochopíme potenciál našeho hlasu i význam toho, jakým způsobem jsme jej využili.

Zpracováno na základě:

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz