Hlavní obsah
Umění a zábava

Moderátoři Andělů předčili v trapnosti i Sokola s Hámou na Slavíkovi. Nedalo se na to koukat

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Petr Novák / Wikipedia Commons / CC BY-SA 3.0

Honza Dědek

Máme za sebou další ročník udílení cen Anděl. Jenže tentokrát nebylo o co stát. Moderátorská dvojice celý pořad srazila ke dnu. Z trapnosti, která nebyla ani k smíchu, se pořad už nedokázal zvednout.

Článek

Ceny Anděl jsou prestižní hudební ocenění, které se u nás pod tímto názvem předává od roku 2001, avšak pod jinými názvy existuje již od roku 1991. O tom, kdo ceny vyhraje, nerozhoduje široká veřejnost. Jsou udíleny Akademií populární hudby. A právě proto se jedná o slavnostní večer, kde nesmí chybět přehlídka těch největších českých zpěváků, zpěvaček a hudebních skupin.

Na udílení cen Anděl za rok 2023, které se uskutečnilo v březnu letošního roku, obecenstvo ale příliš nejásalo. A stáli za tím především moderátoři večera. Byli jimi Honza Dědek a Ivana Kulhánková. Honzu Dědka asi většina televizních diváků zná z jeho talkshow nazvané 7 pádů Honzy Dědka, kam si pravidelně zve zajímavé hosty.

Jenže pokud někdo tuto talkshow viděl, tak si jistě také všiml, že Honza Dědek v ní jako moderátor nepůsobí. Hosté si to tam většinou odvypráví sami, Dědek se často ani nedostane ke slovu. Nevyniká ani v interakci s hosty a na jejich poznámky nedokáže pohotově reagovat tak, jak by to v talkshow mělo být pravidlem. Prakticky tak hosty pouze uvede, občas se zeptá na nějakou otázku, kterou často položí tak, že dotyčný ani neví, na co se ho ptá. Většinu času však působí jako pouhý pozorovatel pořadu. Kdyby tam nebyl, tak by se vůbec nic nestalo.

Ivana Kulhánková může být pro televizního diváka větší neznámou. Přesto ji můžeme představit jako moderátorku a spisovatelku, která si ve svých instagramových videích ráda dělá legraci ze známých osobností. A právě tato dvojice se spolu postavila za moderátorský pult předávání prestižních cen Anděl. A byla to pořádná katastrofa.

Oba měli své výstupy dopředu přichystané a snažili se být vtipní. Jenže se to nesetkalo s pochopením. Diváci jejich vtipy a narážky zkrátka nechápali. Byla to tak přehlídka jedné trapnosti za druhou. Ondřej Sokol s Alešem Hámou používali při moderování předávání cen Český slavík na podzim loňské roku také řadu trapných a bizarních rozhovorů, glos a narážek. Přesto, že se to mohlo leckoho dotknout, bylo to alespoň vtipné a skrytý význam každý hned pochopil. To se ovšem nedá říci o vtipech a narážkách této moderátorské dvojice. Diváci se nesmáli, sálem vládlo trapné ticho a rozpaky.

Negativně hodnotí moderátorský výkon Dědka a Kulhánkové i lidé na sociálních sítích. A kritiku schytávají oba dva. Na pořad se zejména kvůli nim v některých pasážích ani nedalo dívat. Diváci tak připouštějí, že pořad po chvíli buď definitivně opustili, nebo pravidelně přepínali na jinou televizní stanici v momentech, kdy měli slovo tito moderátoři.

Možná by to příště na tak prestižní večer chtělo moderátory zvučnějších jmen, kteří už mají něco za sebou a jsou v tom dobří. Tohle srazilo ke dnu celý slavnostní večer. A ač se hosté snažili, ze dna už se za celou dobu přenosu nezvedl.

Zpracováno na základě:

a na základě vlastního názoru na slavnostní večer udílení cen Anděl 2023 (Česká televize, 30.3.2024)

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz