Hlavní obsah
Umění a zábava

Na Survivor se lidé nedívají, soutěžící je nebaví a moderátorovi se smějí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Flo Dahm / Creative Commons / pexels.com

Ilustrační foto

Jedna z nejnáročnějších reality show odstartovala na televizi Nova na začátku března. Jenže to nebyla taková senzace, jak se očekávalo. Pořad naprosto propadl, soutěžící jsou velkým zklamáním a moderátor to schytává nejvíc.

Článek

Survivor Česko & Slovensko je reality show, kdy se soutěžící snaží přežít na pustém ostrově, přičemž musí plnit řadu úkolů, aby si od štábu zasloužili alespoň nějaké jídlo či potřebné nástroje. Je to převzatý formát, kterým Nova vsázela na jistotu vysoké sledovanosti. Jenže ani první řada nebyla u televizních diváků zrovna hitem. Druhá na tom byla ještě hůř a třetí řada odstartovala jako propadák. Dle statistik sledovanosti se na první díl nedívalo ani 300 tisíc diváků. Při takové sledovanosti už je nasnadě otázka, zda pořad nezrušit.

Českým divákům se zkrátka nezamlouvá už koncept celé této reality show. Letos to ale ještě dokonali soutěžící. Divákům přijdou nezajímaví a nezábavní. Člověk si zkrátka nenajde jediného oblíbence ani mezi celebritami, ani mezi soutěžícími z lidu. Celou sérii navíc provází skandály, které mají na svědomí zejména soutěžící celebrity. Soutěž je totiž o několik dílů předtočena, a tak by se ti, kteří z ní vypadnou, neměli do doby jejich televizního vyřazení pohybovat na veřejnosti. Jenže to se letos tak nějak nedaří. Vyřazená soutěžící Ivana Jirešová byla spatřena už při příletu na letišti, později ji fotoaparáty zachytily znovu na veřejnosti. Dokonce se ještě před svým vyřazením vrátila i na divadelní prkna.

Další soutěžící, Ornella Koktová, zase musela ze soutěže odstoupit. To je ale pochopitelné. Jde o velmi psychicky i fyzicky náročnou soutěž. Už proto není pro každého. Každý, kdo zvažuje, že se jí zúčastní, by si měl dobře rozmyslet, zda pro něj takové sousto není příliš. V televizi to totiž může vypadat jako zábava, realita je ovšem jiná. Ze soutěže tak vypadává jedna hvězda za druhou, někdy se nechávají i záměrně vyřadit, aby se mohly rychle vrátit domů. Na takovou show se lidem špatně dívá. Nemá to napětí a spousta klíčových momentů je předem vyzrazena.

Diváci si tak ze soutěže dělají na sociálních síti legraci. Ta se nevyhnula ani moderátorovi Ondřeji Novotnému. Ten je známý jako milovník takových adrenalinových show. Český Survivor je jeho projektem, a tak musí být z jednání některých účastníků letošní řady nemile překvapen. I přesto, že na tom on sám nenese žádnou vinu, je terčem posměchu za styl svého moderování. Na sociálních sítích se objevují parodie na jeho osobitý projev a netradiční styl řeči.

Survivor 2024 je jedno velké zklamání, které rozhodně nepatří na televizní obrazovky. Diváci se na pořad nedívají, nic zajímavého od nezáživných soutěžících neočekávají. Dvě řady ve dvou letech po sobě stačily, ta třetí byla přešlapem, který může stát celou reality show její existenci. Je tak dost možné, že příští rok už se soutěž na obrazovky nevrátí.

Zpracováno na základě:

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz